Windows 10 Varsayılan Uygulama Ayarları

0
2053

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Microsoft firması yeni işletim sistemi olan Windows 10’u kullanıma açtı.Windows 10 diğer işletim sistemlerine göre daha farklı ve Microsoft firmasıda bunu bu şekilde tanımlıyor.Windows 10 işletim sistemi ile Windows 7 ile bir karşılaştırma yaparsak bir çok ayarı değişmiş ve görsel olarak daha başarılı bir işletim sistemi olarak karşımıza geliyor.Firma geçiş olarak Windows 8’den sonra iyi bir iş çıkarmış görülüyor.Windows 10 ile karşımıza birçok ayar geliyor ve bu ayarlardan biriside Varsayılan Uygulama Ayarları.Bu ayarlar sayesinde standart olan ve sürekli kullandığımız uygulamaları sıralayabiliyor ve örnek olarak .Avi uzantılı bir dosyanın yada videoların hangi program ile açılması gerektiğini ayarlayabiliyoruz.Daha önceden bu ayarları sağ tıklayıp yapabiliyorduk.Bu ayar aynı şekilde devam ediyor ama bu Varsayılan Uygulama Ayarları genel bir ayarlama olduğu için gerçekten işinize yarayabilecek bir ayar diyebiliriz.

Varsayılan Uygulama Ayarları Nasıl Yapılır…
Windows 10’da varsayılan internet tarayıcınızı değiştirmek için öncelikle yeni modern Ayarlar menüsünü açmanız gerekiyor. (Klavyeden Windows + I kısayolu ile veya Hızlı İşlem Merkezi’nden (Tüm Ayarlar) bu menüye ulaşabiliyorsunuz.) Sonrasında “Sistem”e tıklıyorsunuz.
win10-varsayilan-uygulama-ayarlari

Daha sonra ise kullanmak istediğimiz bölüme ait uygulamanın seçimini yapabiliriz ve açtığımızda hangisi ise başlayacağınız seçmiş oluruz.

windows10-varsayilan-uygulama

Önceki İçerikWindows 10 Türkçe Dil Paketi Kurulumu
Sonraki İçerikAlexa No Data Sorunu ve Çözümü
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz