Windows 10 Sistem Geri Yükleme Noktası

0
1496
Windows 10

Geri yükleme noktası bilgisayarınızın sistem dosyalarının depolanmış durumunun gösterimidir. Geri yükleme noktasını, daha önceki bir tarihe ait sistem dosyalarını bilgisayarınıza geri yüklemek amacıyla kullanabilirsiniz. Geri yükleme noktaları Sistem Geri Yükleme tarafından haftada bir ve program ya da sürücü yüklediğinizde olduğu gibi Sistem Geri Yükleme bilgisayarınızda bir değişiklik başlangıcı algıladığında otomatik olarak oluşturulur.

Sabit disklerde depolanan sistem görüntüsü yedekleri de Sistem Geri Yükleme tarafından aynı sistem koruma tarafından oluşturulmuş geri yükleme noktaları gibi kullanılabilir. Sistem görüntüsü yedekleri hem sistem dosyalarınızı hem de kişisel verilerinizi içerse de, veri dosyalarınız Sistem Geri Yükleme’den etkilenmez.

Windows 10 Sistem Geri Yükleme yapmak istiyorsanız ilk olarak bir Sistem Geri Yükleme noktası oluşturmalısınız.Sistem Geri Yükleme noktasını ise
1- Başlat> Denetim Masası> Sistem
2- Açılan Sistem penceresinde sol üstteki Sistem Koruması bağlantısına tıklayınız.
mm
3- Sistem Özellikleri penceresi açılacak. Sistem Geri yükleme butonuna ile devam ediyoruz.
mmm
4- Önerilen geri yükleme noktası ya da farklı geri yükleme noktası seçip İleri butonuna tıklıyoruz.
mmmm

Buradan istediğiniz bir isim verebilirsiniz.Kısa süre sonra yeni bir Geri Yükleme noktası oluşturuldu şeklinde bir uyarı karşınıza gelecektir ve işlem tamamlanacaktır.

Önceki İçerikWindows 10 God Mode Ayarları
Sonraki İçerikWindows 10’da Varsayılan İnternet Tarayıcı Değiştirmek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz