Windows 10 Masaüstü Simgeleri Küçültme Büyütme

6
33747

Windows 10 Masaüstü Simgeleri Küçültme Büyütme
Windows 7,windows 8 işletim sisteminde olduğu gibi Windows 10 işletim sisteminde değişmeyen ayarlar bulunmaktadır.Bu ayarlardan ise yeni kullanıcının en çok başına gelen ve zorluk çektiği durumlardan biriside Masaüstü Simgeleri Küçültme yada Büyütme işlemidir..Bu işlemi kişisel ayarlarımız için istediğimiz gibi yapabilir ve ayarlayabiliriz.Masaüstü simgelerini ayarlamak için birçok yöntem bulunmaktadır.Bu ayarlar ise diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi aynıdır ve basit bir işlemdir.Şimdi ise bu ayarların nasıl yapıldığını görelim ve videolu anlatımımıza bakalım..

1-CTRL tuşuna basılı tutarak bu ayarlamayı yapabiliriz.Yani klavyeden CRTL tuşuna basarak mause’nin orta yuvarlak tuşunu ileri geri hareket ettirerek simgerin değiştiğiniz görebilirsiniz ve ayarlayabilirsiniz.

ctrl-ile-simge-kucultmek

2-Diğer bir yöntem ise masaüstünde sağ tıklayıp Görünüm ayarlarından Küçük Simgeler-Orta Boyutlu Simgeler-Büyük Simgeler ile standart bir ebatlama sistemi ile işleme devam edebiliriniz.Yani buradaki durum standart bir değişimdir.

CRTL ile yapılan değiştirme işlemi daha geniş kapsamlı olup istediğiniz ebatlarda simgeleri büyütüp-küçültebilirsiniz.Detaylı şekilde ise videomuzu izleyebilirsiniz.

Önceki İçerikWindows 10 Güvenli Önyükleme Nasıl Başlatılır?
Sonraki İçerikSurvivor 2016 Başvuru Formu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz