Windows 10 Kurulum Nasıl Yapılır

0
1331

Microsoft’un yeni işletim sistemi olan Windows 10 bildiğiniz gibi 29 Temuuz tarihinde resmi olarak çıkmış olacak.Teknik ön izleme sürümü yayınlanmasından ardından yükleme sorunu yaşayan kullanıcıların olduğu açıklandı.30 Eylül tarihinde tanıtımı yapılan Windows 10 işletim sisteminin,Lisanslı olarak Windows 8.1 kullanıcıları için Windows 10 Rezervasyon uyarısı geldi.Bu güncelleme ile e posta ile ücretsiz bir şekilde tam sürüü indirmeye imkan sağlayabilecek.Bu yeni işletim sisteminde birkaç yenilikde bizleri bekliyor.Örnek olarak sesli asistanı Cortana ve yeni internet tarayıcısı Edge ile gelecek.

Peki Windows 8.1 işletim sistemini lisanslı bir şekilde kullanıyorsanız bu yeni işletim sistemine nasıl sahip olabilirsiniz hep birlikte görelim..

Windows 10 Minimum Sistem Gereksinimleri
*İşlemci: 1 GHz ya da daha hızlı
*Disk alanı: 32 bit için en az 16 GB, 64 bit için en az 20 GB
*Ekran kartı: En az Microsoft DirectX 9 destekli
*Bellek: 32 bit için 1 GB, 64 bit için 2 GB

Windows 10 Kurulum İşlemi
Eğer Windows 7 yada Windows 8 işletim sitemlerinden birini kullanıyorsanız ve sıfırdan bir Windows 10 kurmak istiyorsanız ilk olarak İSO dosyasını indirmeniz gerekiyor.Dil seçeneğini Türkçe olarak seçtikten sonra kullanmak istediğiniz versiyonu 64 bit veya 32 bit olan İSO olarak seçtikten sonra ise Download işlemini başlatmalısınız.

İnternet hızınıza göre indirme işlemi yapılacaktır ve 4 GB gibi bir indirme işlemi olacaktır.Daha sonra ise indirdiğiniz Windows 10 İSO dosyasını USB bellekten kurmak için Windows USB/DVD Download Tool yada benzeri bir kurulum programı ile USB belleğine yazdırmalısınız…
USB belleğe yazdırdıktan sonra ise BİOS ayarlarınıza giriş yaparak USB belleğinden başlatma işlemini yapmalısınız.BİOS ayarlarına erişmek için ise genel olarak Genellikle “F2“,”F10”,”DEL” tuşları kullanılarak  açılmaktadır.

bios-ayarlari-windows10

Bios ayarlarından sonra ise Yukarıda görülen bölümden ise CDROM yerine tanımladığınız yani Windows 10 yüklü USB belleğiniz olacaktır.Daha sonra siz bilgisayarınızı yeniden başlattığınız zaman USB bellek üzerinden başlayacaktır ve kurulum işlemide devam edecektir.

windows10-kurulumu

burada ise yükleme için seçmeniz gereken dil paketleri,klavye ayarları ve zaman ayarları bulunmaktadır.Windows 8 işletim sisteminde olduğu gibi yönergeleri ilerlemeye devam etmelisiniz.

Önceki İçerikInstagram için Yeni Butonlar
Sonraki İçerikFifa15 Klavye Tuş Ayarları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz