Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma

0
1712

Microsoft firması diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi Windows 10 işletim sisteminde de güvenlik seçeneği olarak parola korumalı hesap oluşturma seçeneği sunar.Bu özellik bilgisayarınızın başkaları tarafından kullanılmasını engeller ve kişisel bilgilerinizin güvenliğini oluşturur.Eğer ev kullanıcısıysanız bu şifre yani güvenlik durumu sürekli girildiği için canınızı sıkabilir.Tabi bu şifreyi kaldırmak da sizin elinizde olan bir durumdur.Yani ister şifreyi değiştirebilir,istersenizde şifreyi kaldırabilirsiniz.Bu konumuzda da Windows 10 işletim sisteminde Giriş Şifresi Kaldırma konusunu göreceğiz.

Klavyeden Win + R tuşuna basarak Çalıştır penceresini açıyoruz ve “control userpasswords2” veya “netplwiz” komutlarından dilediğimizi yazıyoruz. İki komut ta Kullanıcı Hesapları ekranını açıyor.

windows10-giris-sifresi

Kullanıcı Hesapları penceresinde “Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir.” uyarısının yanındaki tiki kaldırıyor ve Tamam’a tıklıyoruz.

windows10

Otomatik oturum aç alanında kullanıcı adımız yazılı geldiğinden sadece hesabımızın parolasını giriyoruz. Tamam’a tıklayıp onaylıyoruz.

windows10-sifre-degistirme

Önceki İçerikFB Yandex Nasıl Kullanılır?
Sonraki İçerikGom Player Altyazı Türkçe Harf Sorunu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz