Gom Player Altyazı Türkçe Harf Sorunu

9
13287

Eğer bilgisayardan film izliyorsanız yada video izlemek istiyorsanız aklınıza ilk gelen video programlarından biridir.Gom player kullanışlı bir video izleme programıdır.Birçok özelliği vardır ve kullanımı kolaydır.Tabi bazı durumlarda Gom player içinde bazı hatalar olabiliyor.Bu hatalardan biride Türkçe harf sorunudur.Film yada video izlerken eklediğiniz alt yazıda “ü ğ ı ç ö İ” gibi harflerde sorunlar yaşayabilir ve farklı semboller karşınıza çıkabilir.Gom Player altyazıları size gösterirken belli bir karakter set kullanır ve bunu Windows tabanından alır ve bu sorun ile dediğimiz gibi “ü ğ ı ç ö İ” gibi karakterler görüntülenmez onların yerine farklı semboller çıkabilir.

Altyazı Türkçe Harf Sorunu şu şekilde çözülür:
arialgomplayer‘nda 4 adet font dosyası mevcuttur. Bunları bilgisayarınızda masaüstüne çıkarın. Daha sonra “C:/Windows/Fonts” klasörü içine taşıyın.
Gom Player’ı açın ve üzerindeyken “Preferences (ayarlar)” a tıklayın. Burada “subtitle (altyazı)” ayar sekmesine tıklayın. Font kısmında “Arial Tur for Sebit” altyazısını seçin. Ayarları kapatın.
Bundan böyle böyle bir sorun yaşamayacaksınız

Önceki İçerikWindows 10 Giriş Şifresi Kaldırma
Sonraki İçerikHafıza Kartındaki Virüs Nasıl Temizlenir
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

9 YORUMLAR

  1. bilgilendirme için teşekkür ederim ama dediğiniz tüm işlemleri yaptım halen altyazı sorunum devam ediyor. Bilgisayarıma ingilizce windows 7 yüklemiştim güncelleme kısmından türkçe ye çevirdim sanırım o yüzden. nasıl bir çözüm yapabililiz ? saygılar iyi çalışmalar

  2. Çözüm burda arkadaşlar.

    1- Gom player açık iken F5 tuşuna basın .
    2- Çıkan ekranda sol tarafta altyazılar seçeneği var onu seçiyoruz
    3-Ortada tercih edilen dil seçeneğinde kutucuk işaretli ise işareti kaldırıyoruz.
    4-Son olarak Kod Sayfası kısmından ‘Turkish’ seçeneğini seçiyoruz ve solda kapat seçeneğine basıyoruz.Geçmiş olsun 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz