Hafıza Kartındaki Virüs Nasıl Temizlenir

0
9744

Her gün birçok işle uğraşıyoru ve bunların büyük çoğunluğunu bilgisayarlar ve akıllı telefonlar ile yapıyoruz.Tabi en büyük işlemlerden biriside bilgi alışverişidir.Bilgi alışverişini gerek mail ile yada ftp,gereksede taşıma cihazları yani farklı depolama araçları ile yapmaktayız.Bu depolama araçları ise flash diskler,hafıza kartları ve harici diskler olarak kullanmaktayız.Bu cihazlar ile bilgi taşımaktan çok artık güvenliği ile uğraşmaktayız.Güvenlik için ise birçok önlem almalıyız ve bilgilerimizin güvenliği ve sağlığı bizim için önemlidir.Bu güvenliği ise nasıl sağlayabiliriz yada güvenlik için neler yapmalıyız.

Aslında bu konumuzda hafıza kartımızda olan virüsler değil güvenliğini nasıl sağlayabiliriz olabilir.Nedeni ise bazı virüsler bulaştıktan sonra depolama araçlarındaki bilgilere zarar verebiliyor ve çalışmaz hale getirebiliyor.Bu gibi durumlardan önce bilgisayarınıza sağlam bir virüs programı ve Usb bellekleriniz için virüs programı kurmak olabilir.

Virüs programı için ise Kaspersky yada Nod 32 gibi bir virüs programı kullanabilirsiniz.Bilgi alışverişi sırasında farklı bir bilgisayardan sizin bilgisayarınıza taşınan bir virüse karşı önlem almış olursunuz ve bilgilerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

usb-disk-security
USB Disk Security ve USB Guard gibi programlar sayesinde ise USB ve Hafıza Kartınıza bulaşan virüslere ilk müdaheleyi yapabilir ve temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

Eğer bu anlatılan programlarda güncel sürümünü kullanıyorsanız ve takip ediyorsanız güvenlik problemlerinizi azaltmışsınız demektir ama siz hiçbir virüs programı kullanmıyorsanız sizin için büyük sıkıntı olabilir..

Diğer bir durum ise fotoğraf makinalarınızdır.Buradan ise en çok virüs bulaşan cihazlar diyebiliriz.Eğer hafıza kartınızı başkasına veriyorsanız ve bilgisayarına resimlerini kopyalıyorsa mutlaka geri aldığınızda taratma işlemi yapmayı unutmayınız.Aksi halde resimlerinize zarar gelebilir ve çektiğiniz resimler boşa gidebilir..

Önceki İçerikGom Player Altyazı Türkçe Harf Sorunu
Sonraki İçerikAndroid Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz