Windows 10 Ekran Videosu Çekme

0
2804

Windows 10 Ekran Videosu Çekme
Ekran videosu çekmek için birçok nedeniniz olabilir. Bu durumlar ise Youtube için oyun videosu olabilir yada anlatmak istediğiniz bir işlemi video olarak çekebilir ve videoları kayıt edebilirsiniz. Bu ekran videosu çekmek işlemi için ister programı kullanabilirsiniz, istersenizde Windows 10 işletim sistemini kullanıyorsanız işletim sistemi üzerinde bu işlemi yapabilecek bir uygulama bulunmaktadır. Bu ve bunun gibi işlemler için birçok sistem bulunmaktadır. Eğer vaktiniz varsa ve farklı işlemler yapmak istiyorsanız program yükleyerek istediğiniz gibi düzenleyebilir ve videolarınızı çekebilirsiniz.

1 – Windows 10 ile Ekran Videou Çekme
Pek kullanılmasa da Windows 10 üzerinde ekran videosu çekmenize yarayacak bir sistem bulunuyor. Windows 10 üzerinden bu sistemi çalıştırabilmek için işletim sistemi üzerinden Xbox yazmalısınız. Daha sonra ise karşınıza gelen pencereden [Windows] + [G] tuşlarına basın ve “Evet, bu bir oyundur” seçeneğine tıklayın. Kaydı başlatmak için ‘Kayıt başlat’ ı tıklayın veya [Windows] + [Alt] + [R] tuşlarına basın, ardından kayıt işlemini bitirdikten sonra aynı kısayolu kullanın. Kaydedilen videolar MP4 formatında Videolar / Yakalanan Görüntüler klasörüne kaydedilecektir.

2 – Diğer yöntem ise programlar ile yapılan ekran videosu çekme işlemleridir.
– Camtasia Studio Bu programlardan en çok kullanılanı ise Camtasia Studio programıdır. Bu program sayesinde Windows işletim sistemleri üzerinde istediğiniz gibi ister tam ekran, isterseniz de belirlediğiniz bölümün ekran videosunu istediğiniz bir formatta belirli ekran kalitesi ile çekebilir ve kaydedebilirsiniz. Programın videolara ses ekleme özelliği ile videolarınıza arkaplan müzikleri de ekleyebilirsiniz. Bunun yanında Camtasia Studio videolarınıza resim içinde resim, ses efektleri, görüntü efektleri ve başlıklar gibi farklı efektleri eklemenize de yardımcı oluyor.

– BandiCam heralde ilk ekran videosu çekme programı gibi bir durum ile karşı karşıyadır. Neredeyse tüm oyuncular yada Youtube videosu çekenler BandiCam programını kullanmaktadır yada başlayanlar BandiCam kullanıyor diyebiliriz. Ekran videosu kaydetme işlemi dışında, program yardımıyla ekran görüntüsü çekme şansına sahipsiniz. BPM, PNG ve JPG formatlarında ekran görüntüsü yakalama şansını da sizlere sunan Bandicam, sadece bu özelliği sayesinde bile birçok bilgisayar kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir.
Türkçe dil desteğine sahip olması nedeniyle rakiplerinin bir adım önüne geçen Bandicam üzerinde yer alan klavye kısayollarını istediğiniz şekilde kolayca düzenleyebilir ve klavyeniz üzerinden sadece bir tuşa basarak ekran veya oyun video kaydetme işlemine hızlıca başlayabilirsiniz.

Önceki İçerikKuveytTürk Müşteri Hizmetleri Numarası
Sonraki İçerikLpddr3 – Lpddr4 Ram Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz