Viyana Nasıl Bir Şehir

0
1153
Processed with VSCOcam with f1 preset

Viyana Nasıl Bir Şehir?
Viyana, Avusturya’nın başkentidir. Baştan söyleyelim bu başlığa tatil planı için bakıyorsanız en önde gelen ihtiyaçlarınız ve özellikleri ile bu güzel şehri özetlemeye çalışacağız.
Tatil Planını Hangi Zamana Göre Yapmalıyız?
Viyana, Avrupa iklimine sadık bir şehirdir. Yazları sıcak ve kışları soğuk bir yerdir. Yaz aylarında özellikle de Temmuz ayında en sıcak zamanını yaşar Viyana. Bu bakımdan bu zamanlarda ziyaretçi sayısı daha çok artmaktadır.

Turizm Şehri Olan Viyana Cebe Dost mudur?
Viyana, oldukça çok turistin ziyaret mekanı olduğundan cebe yakınlığı ile pek bilinmez. Hatta birikmiş paranızla çok gezerim derseniz, hevesiniz kursağınızda kalabilir. Ulaşımdan tutun da müze gezilerine kadar pahalı bir şehirdir. Özellikle de hediyelik eşya alırım diyorsanız, etiketleri önceden araştırmanız sizin için faydalı olabilir.

Her ne kadar turizm şehri olsa da Avrupa’daki hiçbir yer İstanbul kadar büyük ve geniş değildir. Yani yürüyerek bile kat edebileceğiniz yol mesafesindedir. Ancak yine de şehrin her üzümünden faydalanırım derseniz metrolar ve otobüsleri kullanabilirsiniz. Ancak taksiler biraz fazlaya kaçabilir. Şehirde oldukça çok hatta saymakla bitiremeyeceğimiz kadar tarih vardır. Sokakları caddeleri tarih kokan bir şehir de diyebiliriz. Ve müzeleri de aynı şekilde. Ama yine de daha neler yapılabilir sorusunu soracak olursanız biraz özet geçelim.

Şehir tarihi yapısı ve binaları kadar yeşiliyle de gözler önüne gelmektedir. Yürüyüş yapanları ve bisiklet sürenleri, araba trafiğinden daha çok görebilirsiniz. Neredeyse her noktada bir bisiklet kiralama yeri vardır. Bu tarih kokan yerde bir yere oturup mis kokulu bir kahve içebilirsiniz. Lezzetli pastalarını, şinitzelleri afiyetle yiyebilirsiniz. Kendinize ya da sevdiklerinize de magnet alabilirsiniz. Son olarak operaya gitmek isterseniz unutmayın, biletleri çok çok önceden tükenebilir ve açıkta kalabilirsiniz.

Önceki İçerikTeokrasi Nedir
Sonraki İçerikEft ve Havale Arasındaki Farklar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz