Eft ve Havale Arasındaki Farklar

0
868

Eft ve Havale Arasındaki Farklar
Her zaman olduğu gibi burada da teknolojinin gelişmesi para transferlerinde kullanılan telefon bankacılığı ve internet bankacılığı hizmetlerini geride bırakarak artık aktif olarak kullanılan eft ve havale işlemlerinin gözde olmasına sebep olmaktadır. Çünkü günümüz yaşamında hız önemli bir kavramdır. Ve insanların artık zahmet anlayışının daha kısa süreceği kolaylıklar üzerinde gelişmesi de bunun üzerine etkendir.

Öncelikle havale nedir sorusu üzerinden gidelim. Havale işlemi hesaplar üzerinden para aktarma işlemidir. Farklı bankalar arasında geçiş olmaz. Bu işlem genellikle banka ve bilgisayar üzerinden gerçekleştirilir. Hesap sahibinin onayı gerekir. Ardından da bankanın işlem başlatması ile gerçekleşir.

Eft ise en çok kullanılan ve çok daha rahat bir aktarım yoludur. Elektronik fon transferi olarak tanınan bu hizmet bireyler ya da kurumlar üzerinden para transferi için uygun ortam sağlar. Bu işlem bankalar üzerinden de gerçekleştirilebilir ancak bu biraz zahmetli olacaktır. Eft işlemlerinde havale gibi sınırlı bir aktarım ağı yoktur. Farklı banka ya da hesaplara para aktarılabilir. Her gün saat 08.00-17.00 arasında yapılan transferlerde o gün içerisinde işlem yapılır ve bu saatler dışında yapılan işlemler bir sonraki güne aktarılmış olur. Bu sistemde verilen bilgiler havaleye göre çok daha azdır. Sadece gönderen kişi ve bankası, alıcı kişi ve banka bilgileri yeterli olacaktır. Her bankanın kendine ait bir ücretlendirme tarifesinin olduğunu unutmamalıyız. Sadece şu bir gerçektir ki eft işleminde alınan ücret havaleye göre biraz daha fazla olabilir.

Genel bazda ele alacak olursak;

  • EFT işlemi her zaman daha hızlıdır ve zamandan tasarruf yapmanızı sağlar.
  • EFT sizden daha az bilgi isteyeceği için fazla vaktinizi almayacaktır.
  • EFT verdiği hizmet doğrultusunda ücretlendirmeleri biraz üstte tutacaktır.
  • Havale gibi olmayan EFT, farklı bankalar arasında para transferi sağlayarak hizmet ağını her zaman geniş tutmaktadır.
Önceki İçerikViyana Nasıl Bir Şehir
Sonraki İçerikEthereum Madenciliği Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz