Ethereum Madenciliği Nedir

0
720

Ethereum Madenciliği Nedir?
Bu yazımıza öncelikli olarak bitcoin dünyasından başlamamız daha uygun olacaktır.
Malum artık yeni dünya düzeninde büyük ülkeler yeni para birimlerini piyasaya sürmeye başlamaktadırlar. Bu para biriminin ismi en çok bilineni ile bitcoindir. Bu coin şu an itibari ile sadece sanal bir para birimidir. Pek çok büyük çaplı kişiler ya da şirketler bunun üzerinden alış veriş yapmakta ve bu bitcoin üzerine yatırım yapmaya başlamaktadırlar. İlk çıktığı zamandan bu yana da oldukça değerlenen bu para biriminin yatırım aracı olarak kullanılmasından çok şimdilerde internet üzerinden coin kazanabilme arayışları içerisine girenler dahi var.

Bitcoinin kendisi oldukça yüksek bir değer taşımaktadır. Bundan dolayı bu bitcoinin biraz daha alt birimleri ortaya çıkmıştır. Bu alt birimleri ise nasıl ki internette oyun oynayarak para kazan olayları var, burada da bu şekilde işleyen coin kazanma yolları vardır. Bu yollar gerek oyun oynayarak olsun, gerek internet üzeri bilgisayarınız devamlı açık kalacak şekilde harddiskinizi kiralamak şeklinde olsun.

Ethereum madenciliği işi de bitcoin kazanma piyasasının bir üst modelidir. Burada biz işin biraz yüzeysel olanını anlatacağız. İşin içi buraya sığmayacak kadar detaylı.Bitcoinin internet üzerinden kazanılma işleri arasında harddisk kiralama gibi görünen bir işlemi vardır. Buradaki amaç para kazandıran kişilerin internet üzerinden devamlı yer değiştirmesi gereken bilgiler için sabit olmayan hafızalara ihtiyaçları olmasıdır. Bunun için sizin hafızanızı kullanırlar. Tabi bu durum biraz tehlike arz edebiliyor olsa da bu iş ile uğraşan çok kişi var.

Ehterium işinde de hard disk olayından çok bilgisayarlarınızda bulunan CPU değerine hitap etmesidir. Tabi normal bilgisayarlara ağır gelebilecek potansiyeldedir. Daha çok GPU sistemi ile çalışan bilgisayarlara ihtiyaç duyacaksınızdır.

Önceki İçerikEft ve Havale Arasındaki Farklar
Sonraki İçerikSinematerapi Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz