Uğur Dündar Kimdir?

0
3413

Uğur Dündar Kimdir?

Türkiye’nin başarılı haber spikeri olan Uğur Dündar, 28 Ağustos 1943 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta dereceli eğitimini doğduğu beldede tamamlamasının ardından liseye Vefa Lisesi’ne gitti. Liseyi bitirmesinin hemen ardından İstanbul Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi bölümünde Gazetecilik Enstitüsü’nü okudu. Yasemin Baradan ile yaptığı evlilikten 3 çocuk sahibi oldu.

   Uğur Dündar’ın Kariyer Hayatı

Kariyer hayatına ilk adımı 1970 yılında TRT tarafından düzenlenen sınavı kazanması ile beraber attı. Bu sınav Uğur Dündar’ı televizyon yapımcısı olarak göreve başlattı. Bundan sonra Resmi Gazete’de yazarlık yapmaya başladı. Hemen takip eden yılda Birleşik Krallık’ta bulunan BBC’ye ait “Televizyonda Yapım-Yönetim” isimli kursta eğitim aldı.

Birleşik Krallık’ta eğitimini tamamlayan Uğur Dündar, ülkesine dönmesi ile beraber TRT ekranlarında yapımcı, sunucu gibi farklı görevlerde yer almaya başladı. 19 yıllık kariyer hayatını TRT’de sürdüren usta isim 1986 yılına geldiğinde Hürriyet’de yazarlık yapmaya başladı. Burada araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan ilk isim olarak önemli bir adım attı.

1992 yılı Uğur Dündar’ın kariyerini Show TV’de devam ettirdiği yıl oldu. Çalıştığı Hürriyet’in Aydın Doğan’da satılmasının ardından yeni kanalı olan Show TV’den de ayrıldı ve Kanal D’ye geçti. Sürekli konum değiştirdiği bu yıllarda yeniden Show TV’de geri döndü. Peşinden Star TV’de boy göstermeye başladı. Yeni kanalında Haber Genel Yayın Yönetmeni olarak görev aldı. Ayrıca burada “Star” yazarlığı yaptı. Bir yıl sonrasında yeni kanalı Kiss TV’de çalıştı eş zamanlı olarak Sabah Gazetesi’nde görev aldı.

2004 yılında çalıştığı Kanal D ile beraber CNN Türk ile bir ortak yayına imza attı. 2008 yılında Star TV’de Haber Genel Yayın Yönetmeni olarak son defa boy gösterdi, iki yıl dinlenmenin ardından, 2010 yılında Hürriyet ile beraber yollarına devam ettiler.

Kariyerinin en parlak dönemlerini Arena isimli haber programının genel yönetmenliğinin yaptığı yıllarda elde etti. Bu program ile beraber pek çok ödülün sahibi olmayı başardı. 2011 yılında çalıştığı Star TV’nin Doğuş Grubuna satılması ile beraber Star TV’de ki kariyerine veda etti.

Sunucu, yapımcı, yönetmenlik kariyerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi’nde bir dönem Televizyon Programcılığı hocalığı yapmıştır.

Ayrıca İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi‘nde “Televizyon Programcılığı” derslerinde lisansüstü hocalık yaptı.

 

Önceki İçerikWorld Kart Akaryakıt Kampanyası 2016
Sonraki İçerikSes Tellerine Ne İyi Gelir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz