Ses Tellerine Ne İyi Gelir?

0
4038

Ses Tellerine Ne İyi Gelir?

Uzun süreler kesintisiz konuşma, susuzluk, kuru hava, soğuk sular ses tellerinizi yıpratabilir. İnsanlar arası etkileşimin en birincil basamağını oluşturan konuşma olgusu da ses tellerine bağlı olarak etkilenir ve kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz yönde değiştirir. Hemen korkmayın, ses tellerinizin yıpranması sonucu sesinizde oluşan kalınlaşma, boğuklaşma durumları ile baş etmek için pek çok yöntem mevcuttur.

  • Bıldırcın Yumurtası: Protein bakımından son derece zengin bir besin öğesi olan bıldırcın yumurtasını çiğ olarak içtiğinizde ses tellerinize iyi geldiğini biliyor muydunuz? Sabahları aç karına bir adet tüketilen bıldırcın yumurtası bir hafta gibi kısa sürede ses tellerinin güçlenip, sesin daha gür ve kaliteli çıkmasına olanak sağlıyor. Hatta pek çok ses sanatçısı sahneye çıkmadan önce bir adet bıldırcın yumurtası içtiğini söylemiştir. Siz de önemli bir konuşma yapacağınız zamanlarda, konuşma öncesi bir adet bıldırcın yumurtası içerek ses tellerinizin daha da güçlenmesine katkı sağlayabilirsiniz.
  • Ilık Su: Kaynatıldıktan sonra soğutulmaya bırakılan ılık bir bardak su tüketimi ses tellerinize iyi gelebilir. Ancak, su sıcaklığı ortalama 35 derecelerde olmalı ve su yavaş yavaş süzülerek tüketilmelidir. İçerken oturmanızı da öneririz.
  • Boğaz Sargısı: Bazen ses telleri, üst solunum yolu hastalıklarına paralel olarak gelişebilir, bazen de boğazın uzun süreler soğuğa maruz kalması ile ortaya çıkabilir. Böylesi bir durumda, bir şekilde ısıtılmış (boğazınızı yakacak kadar sıcak olmamalı.) havluyu, boğazlarınıza sararak, yarım saat bekletmenizi öneririz. Yarım saat sonunda havluyu hafifçe gevşetip, ılık bir bardak su için ve tekrardan boynunuza yeniden ısıttığınız havluyu sarın. Ortalama olarak yarım saatte sıcaklık gider bu yüzden ısıtıp, tekrar sarmanızı öneririz.
  • Sigara: Sigara ses tellerinin düşmanıdır. Eğer sesinizin daha gür ve berrak çıkmasını istiyorsanız, sigarayı acilen bırakmalısınız.
  • Uykusuzluk: Uykusuz geceler, beden yorgunluğuna bu da dolaylı olarak seste sorunlara neden olabilir. Böylesi durumlarda uyku saatinizi daha öne almanızı ve her gece bu saatlerde yatıp, ortalama 8 saatlik uykudan sonra uyanmanızı öneririz. Sekiz saat idealdir. Ancak sekiz saatte kalkman gerek diyip, kendinizi alarm ile uyandırmanızı da kesinlikle önermiyoruz. Bedeniniz uykuya doyduğunda zaten kendisi kalkacaktır.
Önceki İçerikUğur Dündar Kimdir?
Sonraki İçerikNurullah Ataç Kimdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz