Sürücü (Driver) Nedir ve Nasıl Yüklenir?

0
5508

driver-indir-surucu-yukle

Bilgisayarlarımızdaki donanımları yada farklı bir aparat takacaksak bunları tanımasında yardımcı olan yazılımlara driver yada sürücü adını vermekteyiz.Sürücüler olmadan bilgisayarımıza bağlı olan cihazlar yada diğer aygıtlar kullanılamaz.Örnek olarak yeni bir cihaz aldınız ve kullanmakta sıkıntı yaşıyorsunuz akla ilk gelen kullanım klavuzudur.Eğer klavuzu okursanız bilgi sahibi olursunuz ve aklınıza takılan yerleri kolayca bulabilir ve sorun yaşamssınız.Bilgisayarlarda da bu şekilde işlem devam ediyor.Siz sürücülerini tanıtırsanız bilgisayar aygıtları tanıyacak ve kullanmaya başlayacaksınız.

Bilgisayarınıza yeni bir aygıt taktığınız zaman bilgisayar tanımaya çalışacaktır.Eğer gerekli olan sürücüler Windows içinde evcutsa kullanıma başlayabilirsiniz.Eğer yok ise aygıt yanında verilen CD/DVD olarak sürücüye yerleştirmeniz ve tanıtmanız gerekecektir.Tanıtma işleminden sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.Eğer tanıtma işlemi yapmassanız stabil şekilde kullanamassınız.Özellikle bu durum oyunlar üzerinde belli olur.Ekran kartı sürücüsünü tanıtmassanız oyunları oynayamas yada hatalar alabilirsiniz.

Peki bu sürücü nasıl yüklenir…
Driver yeni bir bilgisayar alındıktan sonra yada yeni bir işletim sistemi kuracaksanız sürücü yüklemelisiniz.Sürücüleride aygıt yanında verilen CD/DVD ile yüklemelisiniz yada internet üzerinden cihazın resmi sitesinden indirip kurmalısınız.Son zamanlarda ise bu sistemler biraz eskidi diyebiliriz.Artık toplu olarak verilen Driver Pack ler ile yükleme işlemi yapabiliyorsunuz.

1-Driver yüklerlen dikkat etmeniz gereken en önemli nokta işletim sisteminizin kaç BİT bir işletim sistemi olduğudur.Yani Windows 7 32 Bit bir işletim sistemine driver yüklerken resmi sitesinden de Windows 7 32 Bit uyumlu sürücüleri indirmeniz ve yüklemeniz gerekmektedir.

driver-indir

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi indirmek istediğimiz driverin hemen altında uyumlu olduğu işletim sistemide yazmaktadır.Eğer farklı bir driver indirirseniz bilgisayarda bir hata ile karşılaşacaksınız.

nvidia-driver-yuklemek
Biz nvidia bir sürücü yüklemeye çalışacağınız.Yani indirdiğimiz sürücü nvidia bir sürücü olacak.Aslında işlem gayet basit sadece yönergeleri ilerle yaparak devam ettirmek olacak.

Nvidia-Drivers-indir
Nvidia bir sücürü için resmi sitesinden gerekenn bölümleri seçmeniz gerekiyor.
Product Series bölümünden Masaüstü bir cihazmı yada laptop olarak kullandığımız bir cihaz ise seçimizi yapmalısınız.Orada masaüstü yada laptop değilde Mobil bir cihaz olarak yazabilir yani değişen birşey olmayacak.
Operating System olarak ise bahsettiğimiz durumdur.Yani uyumlu olan işletim sistemine göre sürücü indirmeniz gerekmektedir.
Language Dil olarak Türkçe varsa seçebilirsiniz yada evrensel bir dil olarak English seçmek isterseniz seçebilirsiniz.

ekran-karti-driver-indir
Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi ileri yani next seçeneği ile işleme devam edebiliyorsunuz ve kuruluma başlayabilirsiniz.Kısa süre sonra işlem bitecektir ve bilgisayarınızın yeni yüklenen yazılıma daha iyi adapte olabilmesi için kapatıp açılmasını önerecektir.

Önceki İçerikAndroid Telefonlarda Tema Değiştirme
Sonraki İçerikWordPress Kuramıyorum
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz