Split Klima Nedir

0
697

Split Klima Nedir?
Bulunduğu ortamı isteğe göre hem ısıtma hem de soğutma isteğini gerçekleştiren cihazlara klima denilmektedir. Split klimalar ise tüketicilerin isteğini hem ekonomik olarak hem de pratik olarak gerçekleştiren en kullanışlı klimalar arasında yer almaktadır.
Spilit İngilizce olarak ‘’ayrık’’ anlamından gelmektedir. Bunun nedeni ise birbirinden bağımsız üniteleri bulundurduğundandır. Hem iç hem de dış ünite barındıran bu klimalar, diğer klimalara göre bulundukları en dar odalarda bile kurulum ve montaj kolaylığından dolayı oldukça çok tercih edilmektedir. Bunun yanında klimaların çalışma prensipleri arasında kullanmış oldukları gazlar oldukça çevre dostudur. Özellikle son zamanlarda çevre dostu cihazlar ya da diğer teknolojilerin üretimini de göz önünde bulundurursak oldukça çok tercih edilmesini daha iyi kavrayabiliriz.
Split klimalar kendi içerisinde 2’ye ayrılır. Mono ve multi olarak üretimi gerçekleştirilen split klimalar kullanım alanlarına göre kendi içerisinde özellikler barındırmaktadır.
Mono klimalar, sadece iç ve dış ünite bulunmaktadır. Bu tarz klimalar genellikle küçük yerlerde yani ev kafe gibi yerlerde kullanıma oldukça uygundur.
Multi klimalar, birden çok olmak üzere iki ya da üç tane iç ünite barındırmaktadır. Tek bir dış ünite olmak üzere tüm iç üniteler tek bir dış üniteye bağlanırlar. Bu tarz klimalar ise daha büyük alanlarda kullanıma uygundur. Örnek vermek gerekirse alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar, konser salonları, mağazalar ve iş yerlerinde kullanılırlar.

Split klimaların kullanım alanlarına göre kendi içerisinde çeşitleri bulunmaktadır. Aynı zamanda iklimini değiştirmek istediğiniz alana uygun bir şekilde tasarımı da yapılmaktadır. Yer tipi, gizli tavan tipi, salon tipi, duvar tipi gibi çeşitleri mevcuttur.
Bu split klimaların kullanımında kendine göre belli başlı avantajları bulunmaktadır. Bu avantajlarından bazıları aşağıda maddeler halinde yer almaktadır.
• İnsan ihtiyacına yönelik olacak şekilde diğer klimalara göre daha ekonomik, sessiz, tasarruflu ve ekolojiktir.
• Birden fazla (10’un üzerine çıkabilecek çeşitleri de mevcut) iç ünitenin bir tane dış üniteye bağlanması işletmelerde önemli ölçüde yer tasarrufu sağlar.
• Split klimalarda dış ünitenin iç üniteden ayrılması ve dışarda kalması, kompresörün gürültüsünün iç ortama aktarılmaması ile rahatsız edici sesin hissedilmemesidir.

Önceki İçerikPapara Nedir
Sonraki İçerikGearbest’ten Alışveriş Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz