Sony Xperia Z5 Premium Format Atmak

0
2990

Android işletim sistemi mobil cihazlar üzerinde en çok kullanılan mobil işletim sistemi olarak bilinmektedir.Tabi bu kadar çok kullanılan bir işletim sistemi farklı durumlar ortaya çıkmaktadır.Özellikle Android işletim sistemlerinde en çok görülen durumlardan birisi yavaşlama ve zararlı dosyaların yani virüslerin bulaşması diyebiliriz..Bu gibi durumlar için ise android telefonumuzu sıfırlamamız yada yazılım yükleme işlemi yapmamız gerekmektedir.

Diğer bir durum ise unutulan ekran şifresi yada desen kilidi diyebiliriz.Eğer desen kilidini unutursanız yada ekran şifrenizi hatalı olarak girerseniz tekrar cihazı sıfırlamak zorunda kalacaksınız ve cihaz içerisinde bulunan tüm bilgilerinizi silinecektir.Bu gibi durumları göz önünde bulundurarak mutlaka belirli zaman aralıklarında cihazınızın yedeğini alınız.

Peki yukarıdaki saydığımız durumlar başımıza gelirse Sony Xperia Z5 modeline nasıl format atabiliriz yada nasıl sıfırlama yapabiliriz onu görelim..

Sony Xperia Z5 Premium teknik özellikleri
64 Bit mimarili 2.0 GHz hızında Snapdragon 810 yonga setinden gücünü alan Xperia Z5 Premium, 3 GB RAM ile geliyor. Xperia Z5 Premium, Exmor RS sensöründen gücünü alan 23 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklına sahip arka kamerya ve 5 Megapiksel ön kamerya sahip. Arka kamera 5x kayıpsız zoom yapma ve Steadyshot özelliğine sahip. Xperia Z5 Premium, sadece 0.03 saniyede otofokus yapabiliyor.

Xperia Z5 Premium’un sağ tarafında yer alan güç tuşunda parmak izi okuyucusu yer alıyor. 3.600 mAh kapasiteli batarya Xperia Z5 Premium’a eşlik ediyor.

İlk yöntem ayarlar bölümünden yapılan sıfırlama işlemdir.Bu işlem sadece cihaz içerisinde ayarlarınız ve bilgilerinizi silinecektir.
-Ayarlar > Gizlilik
-Fabrika verilerine sıfırla seçeneğini tıklayın.
-Telefonu sıfırla seçeneğini bulup seçin.
-Onaylamak için Herşeyi sil öğesini tıklayın.

Sony Xperia Z5 Premium Format Atmak
-Güç düğmesi ile cihazınızı tamamen kapatınız
-Cihazda Ses Tuşlarından üst tuşa basılı tutarak, ardından güç tuşuna basıyoruz.
-Cihaz açıldıktan sonra yukarı-aşağı hareket etmek için ses tuşlarını kullanarak “wipe data factory reset” seçeneğe geliyoruz ve güç tuşuna basarak seçeneği seçiyoruz. Yes şeklinde karşımıza gelecek seçenek menüsünden evet diyerek onayımızı verip işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.Daha sonra “reboot system now” yazan seçeneğe gelerek telefonu yeniden başlatıyoruz
-Son olarak “wipe cache partition” ve “wipe dalvick cache” seçenekleri içinde aynı şekilde temizlik yaparak telefon önbelleğini temizleyebilirsiniz.

Önceki İçerikSony Xperia Z5 Format Atma Sıfırlama Reset
Sonraki İçerikWhatsApp’da Gif Gönderme Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz