Sony Xperia Z5 Format Atma Sıfırlama Reset

0
10159

Android işletim sistemi mobil cihazlar üzerinde en çok kullanılan mobil işletim sistemi olarak bilinmektedir.Tabi bu kadar çok kullanılan bir işletim sistemi farklı durumlar ortaya çıkmaktadır.Özellikle Android işletim sistemlerinde en çok görülen durumlardan birisi yavaşlama ve zararlı dosyaların yani virüslerin bulaşması diyebiliriz..Bu gibi durumlar için ise android telefonumuzu sıfırlamamız yada yazılım yükleme işlemi yapmamız gerekmektedir.

Diğer bir durum ise unutulan ekran şifresi yada desen kilidi diyebiliriz.Eğer desen kilidini unutursanız yada ekran şifrenizi hatalı olarak girerseniz tekrar cihazı sıfırlamak zorunda kalacaksınız ve cihaz içerisinde bulunan tüm bilgilerinizi silinecektir.Bu gibi durumları göz önünde bulundurarak mutlaka belirli zaman aralıklarında cihazınızın yedeğini alınız.

Peki yukarıdaki saydığımız durumlar başımıza gelirse Sony Xperia Z5 modeline nasıl format atabiliriz yada nasıl sıfırlama yapabiliriz onu görelim..

Sony Xperia Z5 teknik özellikleri
Sony Xperia Z5, 4K ekrana sahip olan Xperia Z5 Premium yerine daha önceki Xperia Z modellerindeki ekranlara benzer özelliklerle geliyor.

Xperia Z5’te 5.2 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüğünde IPS ekrana yer veriliyor.

Qualcomm’un Snapdragon 810 işlemcisinden gücünü alacak olan Xperia Z5, Z5 Premium ve Z5 Compact, High Res Audio özelliklerine de sahip olacak. Cihazın grafik işlemcisi ise Adreno 430 olacak.

Sony Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium 3 GB RAM ile geliyorken, Xperia Z5 Compact ise 2 GB RAM’e sahip olacak.

İlk yöntem ayarlar bölümünden yapılan sıfırlama işlemdir.Bu işlem sadece cihaz içerisinde ayarlarınız ve bilgilerinizi silinecektir.
-Ayarlar > Gizlilik
-Fabrika verilerine sıfırla seçeneğini tıklayın.
-Telefonu sıfırla seçeneğini bulup seçin.
-Onaylamak için Herşeyi sil öğesini tıklayın.

Sony Xperia Z5 Format Atmak
-Güç düğmesi ile cihazınızı tamamen kapatınız
-Cihazda Ses Tuşlarından üst tuşa basılı tutarak, ardından güç tuşuna basıyoruz.
-Cihaz açıldıktan sonra yukarı-aşağı hareket etmek için ses tuşlarını kullanarak “wipe data factory reset” seçeneğe geliyoruz ve güç tuşuna basarak seçeneği seçiyoruz. Yes şeklinde karşımıza gelecek seçenek menüsünden evet diyerek onayımızı verip işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.Daha sonra “reboot system now” yazan seçeneğe gelerek telefonu yeniden başlatıyoruz
-Son olarak “wipe cache partition” ve “wipe dalvick cache” seçenekleri içinde aynı şekilde temizlik yaparak telefon önbelleğini temizleyebilirsiniz.

Önceki İçerikTurkcell’e Geçiş Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikSony Xperia Z5 Premium Format Atmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz