Sanal Disk Oluşturma ve CD Yazdırma Programları

0
2217

sanal-disk

Bazı yazılımları kurmak için elimizde .iso, .bin, cue sheet dosyaları, clone cd, nero, blindwrite gibi özel dosya biçimleri v.b. dosya formatlarını cd yada dvd ye yazdırmadan kullanmak mümkün. Bunun için sistemimizde sanal bir disk oluşturacak yazılıma ihtiyaç duyarız. Böylelikle cd yada dvd yazdırmakla uğraşmayacağımız gibi boşyerede zaman kaybıyla uğraşmadan elimizdeki formatı sanal sürücü üzerinden bilgisayarlarımıza yükleyebiliriz. Herzaman ki gibi bu tarz bir işlem için ücretsiz alternatiflerden bahsedeceğiz.

Daemon Tools

Daemon-Tools

Birçok dosya biçimini destekleyen DAEMON Tools CD’lerinizi yanınızda taşımak zorunda kalmadan ve işlem sırasında çizilmelerinin önüne geçerek CD koleksiyonunuza dilediğiniz zaman erişmenizi sağlıyor. İhtiyaç duymanız halinde, DAEMON Tools ile sisteminizde dört sanal sürücü oluşturup bu sürücülere birçok farklı kalıp dosyasını yerleştirebilirsiniz. Kişisel kullanımı ücretsiz ve kolay olan bu program sistem kaynaklarını az kullanıyor ve görev açıklamasında ne yazıyorsa o görevi yerine getiriyor. Bu yazılımı kullanmakla ilgili aklınızda kalan soruları “Daemon Tools kullanımı” isimli makaleyi inceleyerek cevaplandırabilirsiniz.

Programı indirmek için ise linke tıklayın -> Daemon Tools

StarBurn

starburn

StarBurn temelde CD, DVD, Blu-Ray ve HD-DVD medya programı olsa da genel olarak başarılı bir multimedya çözümü. StarBurn, CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, BD-R/RE, HD-DVD-R/RW ve DVD-RAM disklerini destekliyor.

StarBurn ile ses cdlerinden müzikleri alabileceğiniz gibi disk kopyalama da yapabilirsiniz. Ses dosyalarını sıkıştırma kabiliyetine de sahip olan StarBurn mp3, wma, wav, ogg gibi formatlar arasında dönüşüm de yapabiliyor. Cd kalıp dosyalarını (iso) oluşturabiliyor ve yazdırabiliyor.

Programı indirmek için ise linke tıklayın -> StarBurn

Önceki İçerikEn İyi Dosya İndirme Programları
Sonraki İçerikAvea KFC’de 1 Menü Alana 1 Bedava
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz