Ramazan Bayramında Tatil Yapılacak Yerler-Karadeniz Turları

0
1159

Batum-Tiflis-Maçahel Turu
Doğu Karadeniz Turu
Yeni Trans Kaçkar
Doğu Karadeniz Kısa Tur
Ağrı Dağı Turu
Fırtına Vadisi Konakları
Her Yönüyle Artvin
Doğu Anadolu Turu

Doğu Anadolu gezisi, Ardahan, Kars, Iğdır, Doğubayazıt ve Van illerini kapsayan; doğa manzaraları, medeniyetler kapısını ve gurme kültürünü yaşayacağınız bir tur olacaktır. Doğu Anadolu, adeta Anadolu yarım adasına açılan bir kapıdır. Hem doğal oluşumlardan hem yaban göçleri açısından hem de ticaret yolları açısından bu iddiayı destekleyebiliriz. İşte bu coğrafyalarda hiç bilemediğimiz, izlerini süremediğimiz bin bir ayrıntı gizlidir. Biz bu gizem dolu coğrafyaya keşif tadında bir gezi düzenliyor olacağız. Ülkemizin çatısı olarak bilinen Doğu Anadolu, coğrafyasıyla bu deyimi sahici kılmaktadır. Ülkemizin en yüksek dağı (Ağrı Dağı – Süphan Dağı) ve şehirlerini kapsayan coğrafyaları bu turda keşfedebileceksiniz. Doğu Anadolu toprakları üzerinde medeniyetlerin binlerce yıldır odağı olmuş uygarlıkların yaşamlarına halen devam etiklerinin tanığı olacaksınız.
Turun Amacı:
Doğu Anadolu’nun ilgi çekici bölgelerini kapsayan bir turla Doğu Anadolu gezilerimize başlıyoruz. Yılın bazı zamanlarında düzenleyecek olduğumuz Doğu Anadolu ve Güneydoğu turlarına böylelikle bir başlangıç yapmış oluyoruz. Bu yılki gezimizi sonbaharın serinliği ve renk cümbüşüne tanık olduğumuz dönem olan 2011 bayram tatiline planlayıp yapıyoruz. Daha uzun tutulmuş ve özel keşiflerle belirlenmiş rotalardan bir yeni bir Doğu Anadolu Turu yapıyor olacağız. Zirve keyfi için Nemrut dağı, “Yukarı Deniz” olarak adlandırılan Van gölü, Akdamar adası ve ünlü kilisesi, İshakpaşa Sarayı ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ani harabeleri gezi yerlerimizden bazıları olacak. Doğu Anadolu Turunda, Ağrı dağının bütün ihtişamını yakından yaşayacağınız bir etkinlik yapacağız. Ağrı dağı eteklerinde atla, bir tür safari gerçekleştireceğiz yani atlarla Ağrı dağı eteklerinde keşif yapacağız. Bunların yanında Doğu Anadolu’nun en önemli göçmen kuş güzergâhında Aras nehri civarında gözlemler yapacağız. Doğa ve kültürü bir arada yaşayacağınız özel bir program.

Dünyanın korunmada öncelikli 200 ekolojik bölgesi arasında bulunan Fırtına Vadisinin en önemli özelliği, dünyada sayısı çok azalmış olan “doğal yaşlı ormanların” zengin yayılış göstermesidir. WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) 1999 yılında, Avrupa’nın biyolojik çeşitlilik bakımından en değerli ve acil olarak korunması gereken 100 orman alanını belirlemiştir. Türkiye’de yer alan bu alanlardan biri de Fırtına Vadisi’dir. Türkiye’nin “Dünyaya Armağanları” paketi içinde yer alan vadi, doğru yöntemlerle koruma altına alınarak dünyaya armağan edileceği günü beklemekte..
Turun Amacı:
Fırtına Vadisini mutlaka duymuşsunuzdur. Duymadıysanız Ayder Yaylasını duymuşsunuzdur. Bu tur Ayder Yaylasını ve Fırtına Vadisinin konumlandığı Kaçkar Dağlarının kuzey eteklerinde geçmektedir. Her yıl bu bölgeye binlerce tekil ziyaretçi uğrar. Lakin bu ziyaretçilerin büyük bölümü vadinin ve milli park bölgesinin çok az bölgesini görüp gezme olanağı bulur. Bu tur programı yaylaların, vadideki doğal alanların ve korunması gereken sıcak noktaların odağına sürdürülebilir turizm anlayışını temel alarak, küçük gruplarla özel olarak düzenlenen bir yapıdadır.
Turumuz Doğu Karadeniz’in ve Fırtına vadisinin en güzel yaylalarını kapsayan bir programdır.
Doğu Karadeniz yayla gezisi; en asgari düzeyde araç kullanıp, koşuşturmadan ve gürültüden uzak, tamamen doğal ortamlar içerisinde geçireceğiniz bir hafta vaat etmektedir. Gezilecek bölgenin bütün yönlerini görüp öğrenebileceğiniz, doğal güzelliklerini doyasıya yaşayabileceğiniz bir programdır. Yöre insanını en iyi şekilde tanıyabileceğiniz ve duyumsayacağınız zamana sahip olacaksınız.
Aynı zamanda yayla gezisi süresince geçireceğiniz bir haftalık zamanda, Laz ve Hemşin kültürünü, atışmalı şarkıları, horon’un en havalı figürlerini, Karadeniz şarkılarının insanın ruhuna dokunan yanlarını ve daha birçok güzel anıya sahip olacaksınız. Eğlence için akşamları adeta şölene dönen zamanlarınız olacak.
Turumuz Trabzon havalimanından başlamaktadır. Konaklanacak yer olan Ayder yaylasına kadar güzergah üzerinde görülecek yerleri geziyoruz. Daha sonraki günler Ayder ve çevredeki yaylalara geziler yapıp, yürüyüşler düzenleyeceğiz.
Tüm hafta boyunca birçok yayla, buzul gölü, büyük şelaleler, tarihi bölgeler, onlarca sivil mimari örneği görülüp gezilecek. Bunun yanında; bütün hafta alabildiğince yeşili duyumsayacaksınız.

Önceki İçerikLa Liga için Ntvspor kanalının hazırladığı reklam Filmi izle
Sonraki İçerikRamazan Bayramında Neler Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz