Murat Kekilli Kimdir?

0
3138

Murat Kekilli Kimdir?
Türk sanat dünyasının güçlü seslerinden olan Murat Kekilli, 18 Nisan 1968 yılında dünyaya gelmiştir. Doğum yeri Adana’dır. Çocukluk yıllarını doğduğu beldede geçiren sanatçımız, liseye kadar olan eğitimini de burada tamamlamıştır.
Ailesinin maddi imkanları sıkıntılı olması sebebiyle genç yaşlarda iş hayatına atılmıştır. Çocukluk döneminde, Adana ve Ceyhan illerinde mevsimlik işçi olarak karpuz toplayıp ailesinin ekonomisine katkıda bulunmuştur.
Müzik kariyeri tamamen tesadüf sonucu başlar. Adana’da tesadüf eseri tanıştığı gençlik sarayının müdürünün yanına gittiği bir gün, binada piyano çalan bir çocuğu görür ve bu onu derinden etkiler. Bu etkilenme, Murat Kekilli’yi müzik dünyasına itecektir. Müzik dünyasına ilk defa piyano ile giriş yapan sanatçı, henüz kariyerinin ilk basamaklarındayken vatani görevini yapmak için 1989 yılında askere gider. Uzun dönem yaptığı askerliği 1991 yılında biter ve memleketi Adana’ya geri döner. Hızlı bir dönüş yapan Murat Kekilli, müzik dünyasına faal bir giriş yapar. Aradan bir yıl geçmiştir ki, Adana Devlet Konservatuarı sınavını kazanır. Ancak konservatuar eğitimi kısa sürer ve bir yıllık eğitiminin ardından ayrılır.

Konservatuardan ayrılmasının ardından 1994 yılında İstanbul’da bir müzik gurubu ile beraber çalışmaya başlar. Sanatçının ortak çalışma yürüttüğü ilk gurubu, Kilikyalılar olur. İstedikleri başarıyı elde edememekten olsa gerek, aradan iki yıl geçer ve Yolcular isimli yeni müzik gurubuna üye olur. Bu gurup ile beraber Eşek Gözlüm isimli ilk albümüne de imza atar. Hedeflediği başarıyı bu albümü ile sağlayamayınca, çalıştığı Ferdifon müzik firmasından ayrılır. Ardından hemen Boğaziçi Müzik firması ile yoluna devam eder. Bu firma ile 1999 yılında efsane niteliği taşıyan “Bu Akşam Ölürüm” isimli albümünü çıkarır. Büyük beğeni toplayan albümü ile beraber Murat Kekilli’nin adı ülke genelinde tanınır. Aradan üç yıl geçmiştir ve yine aynı firma ile ikinci albümü olan Yedialtı’yı çıkarır. İki yıl sonra yine aynı müzik şirketi ile beraber “Avara” albümüne imza atar. Dinlenmek bilmeyen sanatçı, iki yıl sonra dördüncü albümü olan Bir Ahir Zaman’ı çıkarır.
Bir Ahir Zaman’dan sonra müzik dünyasına uzun soluklu bir ara veren sanatçı, 2010 yılında “Kalbimdeki Darp” albümü çıkarır. Sanatçının şuan en son çıkardığı albüm, Gümüş Teller’dir.

Önceki İçerikNurullah Ataç Kimdir?
Sonraki İçerikFacebook’tan Para Nasıl Kazanılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz