Facebook’tan Para Nasıl Kazanılır?

0
1167

Facebook’tan Para Nasıl Kazanılır?

Sosyal medyaları sadece arkadaşlarınız ile iletişim de bulunmak, çeşitli oyunları online oynamak ya da farklı fan sayfalarını takip etmek gibi amaçlar doğrultusunda kullanıyorsanız, siz de yüzeysel kullanıcılar arasındasınız demektir. Oysa ki, biraz daha derinlere indiğinizde Facebook’u kullanarak para kazanmanız mümkün!

Yapmanız gereken şeyler ise son derece basit. Öncelikle kendinizi iyi tanımalısınız. Siz neyde iyisiniz? Neyi yapmaktan ya da takip etmekten hoşlanırsınız? Bu soruları kendinize sorduğunuzda aldığınız cevap ya da cevaplar doğrultusunda bir Facebook sayfası oluşturacaksınız. Sayfa adınız, kısa, öz ve doğrudan ilgi dünyanız ile alakalı olmalı. Örneğin siz karıncalara merağı olan biriyseniz, “Karıncaların Dünyası” ya da “Karınları Keşfet!” tarzı bir sayfa adı seçebilirsiniz.

İkinci aşamada, kendi hayran kitlenizi oluşturmak yer alıyor. Bunun için, sayfanıza ilgi duyacağını düşündüğünüz kişilere sayfanızın reklamını atmalısınız. Mesaj yoluyla ya da gönderilere yorum atarak, sayfa reklamını yapabilirsiniz. Tabi gönderiler altına atacağınız yorumlar sizin sayfanız ile alakalı kitle grubu olmalıdır. Örneğin karıncalara ilgi duyuyorsanız, böcekler ile alakalı sayfalar ya da hayvanlar ile alakalı sayfalar olabilir.

Reklam verin. Ne yazık ki para harcamadan para kazanılmıyor. Ancak gözünüz korkmasın, çok büyük ücretler ile reklam vermiyorsunuz Facebook’a. Günlük 5TL bile yetiyor, reklam verebilmeniz için. Reklam hedef kitlenizi, sayfanızın özelliğine göre belirleyin. Yaş grubu, cinsiyet dağılımlarını iyi yapım. Ortalama bir aylık bir reklam vermeniz ile hedef kitleniz oluşmuş sayfanız belirli bir beğeni sayısına gelmiş olur.

Bu aşamadan sonra yapacağınız şey, sayfanızın içeriğine uygun paylaşımlar yapmak. Örneğin, karıncalar ile alakalı bir sayfada, zehirli karıncalar, dünyadaki en ilginç karıncalar, karıncaların üremesi gibi konularda paylaşımlar yapıp, bunlardan en ilgi çekenleri öne çıkarma yöntemi ile Facebook’a reklam vererek tanıtabilirsiniz.

Sayfanız ortalama 10bin beğeni sayısına ulaştığında, reklam verenler ile iletişime geçerek, reklam alıp, para kazanabilirsiniz.

Birkaç küçük tavsiye, daha fazla para kazanmak için firmalara hitap eden sayfalar açmanızı öneririz. Özellikle kadınlara hitap eden, moda sayfalarına kolay reklam alıp, hızlıca kazanmaya başlayabilirsiniz. Eğer sıkılmazsanız ve sayfa kategorinizin dışına çıkmazsanız, siz de kolayca Facebook’tan para kazanabilirsiniz.

 

Önceki İçerikMurat Kekilli Kimdir?
Sonraki İçerikDünyanın En Derin Noktası : Mariana Çukuru
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz