Mısır Vizesi Nasıl Alınır

0
803

Mısır Vizesi Nasıl Alınır?
Mısır vizesi alımı kolay vizelerden bir tanesidir. Konsolosluğun sizden isteyeceği bazı belgeler olacak. O belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayıp götürmeniz gerekiyor. Yanında bir de dilekçe yazmanız gerekiyor. Vizenin belli bir çıkma süresi bulunmuyor ama en az 3 hafta ila 1 ay öncesinden başvuru yapmanız önerilir genellikle. Her vize alımında ücret bulunduğu gibi Mısır vizesi alımında da 95 lira gibi bir ücret ödüyorsunuz. Bir de 20 yaş altı ile 45 yaş üstü kişilerde vize daha kısa bir sürede çıkartıldığı söyleniyor.

Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Fazla bir evrak yükü yok burada. Standart gerekli olan evrakları tamamlamanız isteniyor.
– Mısır Vizesi için başvuru formu ( verilen bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması, kişinin seyahat edeceği tarihlerin bildirildiği, imzasının olduğu, neden seyahat ettiği ile ilgili bilgilendirme ve Mısır’da konaklayacağı yer ile ilgili bilgiler)
– Pasaport ( son 10 içerisinde çıkartılmış olması, başvuru yapan kişinin Mısır seyahatinden sonra en az 6 ay olacak şekilde geçerliliği olan ve Mısır vize basımları için en azından 2 sayfasının boş olması gerekmektedir )

  • 2 adet fotoğraf ( Arka fonu beyaz olacak şekilde, deforme olmayan ve rötuşsuz olacak şekilde kişinin en güncel halini yansıtacak bir fotoğraf )
  • Vize talebi dilekçesi ( vizeye başvuran kişinin bir şirket yetkilisi tarafından yazılmış, Mısır konsolosluğu ya da elçiliğine hitaben, Vize başvurusu yapan kişinin Mısır seyahatindeki konaklama bilgileri, seyahat tarihleri, seyahat sponsorluğu ile vize süresi bitmeden önce ülkeden ayrılacağını taahhüt eden, ıslak imzalı ve kaşe olarak hazırlanmış )
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • Banka hesap dökümü
  • Pasaport fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
Önceki İçerikDizel Motorlar Nasıl Çalışır?
Sonraki İçerikİphone 8 Plus Teknik Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz