İphone 8 Plus Teknik Özellikleri

0
1380

İphone 8 Plus Teknik Özellikleri
Herkesin bildiği üzere yakın zamanda merakla beklenen iphone serisinin tanıtımı yapıldı. Pek çok insan tanıtıldı andan itibaren 8 serisini konuşmaya başladı. Peki beklenen özellikler neydi, nasıl özelliklerle bizleri karşıladı, bunların hepsine yazımızda değineceğiz.
Karşımızda iphone 7 plus görünümlü bir iphone 8 var. Böyle bir giriş yaptık, çünkü dış tasarımda çok farklı bir değişiklik göze çarpmıyor. Hatta görsel şenlik bekleyen bir çok kişi daha ilk dakikalarda hayal kırıklığına bile uğradı. Sadece farklı renk seçenekleri geliyor. Bir de güçlendirilmiş cam ve paslanmaz çelik kaplama özelliği ile geliyor.

Ekran boyutlarında yine iphone 7’yi aratmayan İphone 8, 5.5 inçlik bir boyut ve IPS LCD ekran teknolojisi ile geliyor. Kamera konusuna gelecek olursak, arka tarafta çift kamera ile bizlere farklı bir haz vermeyi amaçlıyor. 12 MP arka ve 7 MP ön kameraya sahip. Arka kameralardan f/1.8 ve f/2.8 diyaframlı ve düşük ışık koşullarında bile iddasını kaybetmeyen bir telefon geliyor.

İos 11 İşletim sistemine sahip olan iphone 8’de A11 Bionic işlemci bulunuyor. Bunun yanında 6 çekirdek ve 3 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanında ise 2 farklı seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki 64 GB ve ikincisi ise 256 GB hafızaya sahip.  Ayrıca bir arttırılmış hafızayı desteklemiyor.

Bu arada en çok dikkat çeken bir diğer özellik ise Bluetooth 5.0 desteğinin gelmesi oluyor. Wifi desteği olarak ta 802.11ac bulunuyor. Diğer telefonlarda olduğu gibi su ve kum dayanıklılığı konusunda ip68 sertifikasını almış bulunmakta. Yani su altında 1.5 metrelik bir derinlikte yaklaşık olarak 30 dakikalık bir süre dayanıklık gösterebiliyor. Son olarak ta kablosuz sarj desteğine sahip.

Önceki İçerikMısır Vizesi Nasıl Alınır
Sonraki İçerikWankel Motoru Nasıl Çalışır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz