Mike Tyson Kimdir?

0
1436

Mike Tyson Kimdir?
Mike Tyson boks tarihinin en asi sporcularından biridir. Gerçek ismi Michael Gerard Tyson’dur. Müslüman olduktan sonraki ismi de Malik Abdul Aziz’dir. ABD’li boksör 30 Haziran 1966 yılında Brookly’de doğmuştur. Hayatı boyunca pek çok başarıya imza atmış ama çalkantılı yaşamıyla da oldukça ilgi çekmeyi başarmıştır.
Boks tarihinde en asi oyuncusu olarak tanınmakta ve bu sayede de ‘’Demir Mike’’ lakabını almayı başarmıştır. Yaklaşık olarak 1.80 boylarında ve 100kg ağırlığında olan Mike Tyson 1985 Mart ayında ilk profesyonel maçına çıkmıştır. Burada daha ilk rauntta 8. Saniyede rakibini nakavt etmeyi başarmıştır. Daha yaşı 20 iken dünyanın büyük boksörleri arasında ismini yer edinmeyi başarmıştır. Bundan kısa bir süre sonra da Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu unvanını kazanmıştır, yıl 1986.

Mike Tyson 1988 yılında Larry Holmes isimli bir boks deviyle karşılaşmıştır. Çenesi oldukça sağlam ve hiç nakavt olmamış Holmes bile Mike Tyson karşısında anca 4 raunt dayanabilmiştir. Bu gibi başarılara imza atan Mike Tyson aynı zamanda da en genç ağır sıklet boks şampiyonu olmuştur.
1990 yılına kadar toplamda 37 tane maç yapmış ve hiç birini de kaybetmemiştir. 1990 yılında kendisine 3 tane kemer kaybettiren maçına çıkmıştır. Rakibi Buster Douglas olan Mike Tyson, Bu maçında ilk mağlubiyetini alarak WBA, IBF ve WBC kemerlerini kaybetmiştir. Aynı yıl karıştığı tecavüz suçlamalarından dolayı hapis cezasına çarptırılmış ve 3 yıl cezası içerisinde Müslüman olmaya karar vermiştir.  Cezası biter bitmez ise tekrar bir bar kavgasına karıştığı iddaasında tekrar mahkemenin yolunu tutmuştur.
Mike Tyson, kariyerinde ilk defa 11 Haziran 2005’te İrlandalı Kevin McBride ile yaptığı maçta 7. Raundda ringten çekilmiştir. Sonrasında da boksu bırakma kararı almıştır.

Önceki İçerikSıfır Bir Adana Ne Zaman Hangi Kanalda
Sonraki İçerikPasaport Türleri | Pasaport Çeşitleri ve Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz