Microsoft Compatibility Telemetry Nedir

0
2924

Microsoft Compatibility Telemetry Nedir
Microsoft Compatibility Telemetry Windows 10 ve diğer işletim sistemlerinde sisteminiz üzerinde bilgileri toplayan ve bunları Microsoft üretici firmasına gönderen bir servistir. Windows işletim sistemi üzerinde Microsoft Compatibility Telemetry isminde bir çalışan görürseniz verileriniz toplanıyor demektir. Bunu çalışan programlar bölümünden görebilirsiniz. Microsoft Compatibility Telemetry’in çalışması ise sistem üzerinde işlemcinin ve Ram’in aşırı kullanılmasına yol açabilir ve buda canınızı sıkabilir. Microsoft Compatibility Telemetry arkaplanda CompatTelRunner.exe dosyasını çalıştırmaktadır.
Microsoft Compatibility Telemetry hangi bilgileri alır yada hangi tür verileri toplar onları görelim..
Microsoft Compatibility Telemetry uygulaması, sistem dosyaları, sistem tanılama bilgisi, hangi uygulamaları ve özellikleri sıkça kullanıyorsunuz bilgisi gibi bilgileri toplar ve Microsoft’a gönderir. Microsoft Compatibility Telemetry 4 farkı katmanda veri toplar: Güvenlik, Temel, Gelişmiş, Tam

Microsoft Compatibility Telemetry verilerinizi 30 dakikada bir Microsoft firmasına gönderir.. Bu verileri sıralacak olursak..
– Mikrofon üzerinden yaptığınız her konuşma gönderebiliyor
– Bilgisayarınızda tuttuğunuz resim, video gibi dosyaların adları gönderir
– Web kamerası aktif edildiğinde ilk 35MB’lık veri gönderir
Yani bir nevi ajan görevi gören bir program bilgisayarımızda her zaman bizimle bulunuyor. Tabi haliyle böyle bir durumu istemeyebilirsiniz ve silmek isteyebilirsiniz. Bu işlem için Microsoft Compatibility Telemetry Nasıl Kapatılır konusunu inceleyebilirsiniz.

Önceki İçerikDisk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Nasıl Çözülür?
Sonraki İçerikMicrosoft Compatibility Telemetry Nasıl Kapatılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz