Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Nasıl Çözülür?

0
2208

Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Nasıl Çözülür – Yazma Korumalı Disk
Genel olarak birçok hata en çok kullanılan işletim sistemi üzerinde yer alır. Tabi piyasada en çok kullanılan işletim sistemi Windows işletim sistemidir. Windows işletim sistemi üzerinde sadece bilgisayar kullanmak değil çıkan sorunları ve hatalarıda artık bilmek gerekebiliyor. Bunların bazıları hata değil dikkat gerektiren işlemlerde olabiliyor.
Bu hatalardan biride Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatasıdır. Genel olarak bu tarz hatalar fiziksel olarak cihazda bulunan kilitlerden yada virüs gibi zararlı dosyaların bulaşmasıyla karşınıza gelebilir. İlk olarak şunu yapabilirsiniz. Cihaz üzerinde bulunan kilitleme tuşlarına bakarak kontrol edebilirsiniz.

Windows+R kısayollarını kullanarak Çalıştır penceresini açıyoruz ve regedit yazıp Enter tuşuna basıyoruz.
Açılan Kayıt Defteri penceresinin sol bölmesinde yer alan sekmelerden sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > StorageDevicePolicies adımlarını izliyoruz. En son tıkladığınız klasörde sağ tarafa açılan pencereden, WriteProtection değerine sağ tıklayıp değiştir diyoruz ve değeri 0 (sıfır) yapıyoruz. Bu işlemi de kaydettikten sonra artık USB belleğinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Not 1:

Yukarıda belirttiğimiz adımları izlerken StorageDevicePolicies dosyası yoksa elle kendiniz oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz klasöre tıkladıktan sonra sağ taraftaki pencereye sağ tıklayıp Yeni > DWORD Değeri adımlarını izleyip WriteProtection adında değer oluşturup, değer verisini sıfır yapmanız gerekiyor.

Not 2:

Yukarıdaki adımlarla uğraşmak istemiyorsanız aşağıdaki komutları boş bir not defteri dosyasına yapıştırdıktan sonra Dosya > Farklı Kaydet adımlarını izleyip, dosya adını USB.reg olarak kaydedip, çalıştırabilirsiniz.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies]
“WriteProtect”=dword:00000000

Önceki İçerikWikipedia’ya Nasıl Girilir?
Sonraki İçerikMicrosoft Compatibility Telemetry Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz