İnternet altyapı sorgulama nasıl yapılır?

0
320

İnternet Altyapı Sorgulama
Günümüz şartlarında en çok kullanılan cihazlar internet bağlantısı ile işe yarayabilir durumdadır. Mobile internet olarak hızlı bir bağlantı ve hızlı bir kullanım sağlayabilirsiniz ama sabit bir internet bağlantısı sağlamak istiyorsanız bu durum biraz farklı olabiliyor ve bağlantı yapmak biraz zaman alabiliyor. Her gün yeni bir bina yapılıyor ve bu yeni yerleşim yerlerine internet bağlantısı vermek biraz zaman alabiliyor. Bu konumuzda “internet altyapı sorgulama” ve “fiber altyapı sorgulama” nasıl yapılır yada hangi sayfalardan bunları yapabilirsiniz bunları anlatmak istiyoruz.

Bu sayfalardan en popüler olanı en büyük servis sağlayıcı olan Türk Telekomdur.Türk Telekom’un size sunduğu imkan doğrultusunda buradan giriş yapınız.

Türk Telekom İnternet Altyapı Sorgulama
Bu sistem üzerinde ADSL, VDSL, FİBER alt yapı sistemi hangisinde varsa kolayca sistem üzerinden kontrol edebilir ve seçeceğiniz paketi bağlantı yaptırabilirsiniz. Tabi buradan il, ilçe, mahalle, cadde ya da sokak bilgilerini girdiğinizde haritada bulunduğunuz binayı pinleyin ve sorgulama yapınız.

Superonline İnternet Altyapı Sorgulama
Diğer bir sistem ise SUPERONLİNE internet hizmetidir. Turkcell tarafından hizmete sunulan sistem Türk Telekom kadar alt yapı sistemine sahip değil. Genel olarak yeni yapılan yerleşim yada nüfus olarak yoğun olan bölgelerde görülmektedir.

İl,ilçe ve mahallenizi girerek binanızda ADSL / VDSL veya fiber internet hizmetinin olup olmadığını öğrenebilir, hızlı bir şekilde başvuru işlemlerine geçebilirsiniz.

Vodafone İnternet Altyapı Sorgulama
Uzun Süredir telekomünikasyon altyapısı olarak hizmete veren Vodafone geçtiğimiz yıllarda internet hizmetide vermeye başladı. Kendi fiber ağı dışında Turkcell Superonline altyapısını da kullanan Vodafone, mobil müşterileri için daha avantajlı paketler sunuyor.

Genel olarak kullanılan alt yapı olarak sorgulama sistemi aynıdır. İlk olarak akla gelen ise Türk Telekom alt yapı sistemidir. Tabi günümüzde artık alt yapı olarak sorgudan karşılık alamayan ve olduğu bölgede alt yapı bulunmayan kullanıcılar ise havadan – air internet olarak kullanmaya başladı.

Önceki İçerikXiaomi Redmi Note 9S’e Google Camera Yükleme
Sonraki İçerikNokia Yeni Tuşlu Telefonlarını Tanıttı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz