ADSL – VDSL Modemlerde DNS Değiştirme

0
475

ADSL – VDSL Modemlerde DNS Değiştirme – Modem DNS Değiştirme
ADSL – VDSL Modemlerde DNS adresleri nasıl değiştirilir. Bildiğiniz gibi farklı siteler ve herkesin kullandığı girdiği siteler farklı olabiliyor. Tabi bazı siteler engelli olarak giriş yapılamadığı için bu gibi durumlar için farklı uygulamalar VPN kullanılabilir yada mevcut sistem üzerinde yani modem ayarları üzerinden DNS ayarları değiştirilerek kullanılmaya başlanabilir. Bu konumuzda sizler için ADSL – VDSL Modemlerde DNS Değiştirme nasıl yapılır hangi ayarlar ile DNS değiştirme işlemi yapabilirsiniz onu anlatmak istiyoruz.

DNS Değiştirme
Bilgisayarlarınız yada kullandığınız akıllı cihazlarda DNS değiştirme işlemi yaparsanız sadece bu cihazları kapsar ama siz kullandığınız internet üzerinde Modem üzerinden DNS değiştirme işlemi yaparsanız o modem üzerinden bağlanan tüm cihazları etkiler ve istediği siteye girmesi kolaylaşır.

Bu tarz işlemler için ilk olarak modem arayüzünüze giriş yapmanız gerekmektedir. Her modemin giriş arayüzleri farklıdır ve giriş şifreleri değiştirilmediyse onlarda farklıdır.
Yukarıda bulunan kullanıcı adı ve şifreleri tarayıcınız üzerinden İP adresleri olarak giriş yaparak karşınıza gelen kullanıcı adı ve şifre bölümüne yazınız ve giriş işlemini yapabilirsiniz. Genel olarak kullandığımız internet bağlantısı Türk Telekom olduğu için giriş işlemleri admin-ttnet olarak kullanılmaktadır. Daha sonra ise karşınıza modem arayüz gelecektir.

Bu bölümde DNS değiştirme bölümü modeme göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak ise bu başlık DNS değiştirme bölümü WAN, LAN veya AĞ başlığı altında görebilirsiniz. Bundan sonra ise DNS olarak bölümü istediğiniz gibi DNS adreslerini ekleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Tabi istediğiniz güncel adresleride bulmanız gerekmektedir. Bazı siteler bu güncel DNS adreslerini yayınlamaktadır.

Önceki İçerikWhatsApp Messenger 2.20.156 Beta Apk İndir
Sonraki İçerikTikTok Şifre Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz