Wikipedia’ya Nasıl Girilir?

1
4869

Wikipedia’ya Nasıl Girilir
Türkiye’de Wikipedia’ya getirilen erişim engeli sürüyor. İnternette çeşitli konularda bilgi arayan kullanıcılar Wikipedia’ya girebilmek için türlü yollar deniyorlar. Ancak Türkiye’deki adıyla Vikipedi’ye giriş yapmadan Vikipedi sayfalarını görüntülemek mümkün.
Google’da bir konu üzerine arama yaptığınızda sık sık karşınıza Wikipedia sayfaları çıkar. Şu an Google arama sonuçlarında direkt olarak Wikipedia sonucuna tıklarsanız Wikipedia’ya giriş yapamazsınız. Bunun yerine arama sonuçlarında sayfanın önbelleğini görmek için tıklayarak sayfanın Google önbelliğine alınmış halini görüntüleyebilir ve böylece aradığınız bilgilere erişebilirsiniz.

Wikipedia’ya Nasıl Girilir – Wikipedia’ya Giriş Yöntemi

Wikipedia’ya girmek için farklı yöntemler kullanabilirsiniz. Genel olarak ise yapılan işlem VPN uygulamları kullanarak giriş yapabilirsiniz. Eğer akıllı telefonunuz üzerinden Wikipedia’ya giriş yapmak istiyorsanız Google Play yada App Store üzerinden VPN uygulaması indirerek Wikipedia’ya girebilirsiniz. Bilgisayarınız üzerinden giriş yapmak istiyorsanız VPN uygulaması kullanarak girebilirsiniz.

Eğer VPN uygulaması yada programı üzerinden girmek istemiyorsanız Google Çeviri sitesi üzerinden giriş yapabilirsiniz. Yapmanız gereken ise ilk olarak Google Çeviri sitesine giriniz ve daha sonra ilk bölüme https://tr.wikipedia.org/ yazınız.

Daha sonra ise link’e tıkladığınız ise wikipedia sitesine giriş yapmış olacaksınız. Eğer aramak istediğiniz linki buraya yazarsanız aynı şekilde site açılacaktır ve istediğiniz gibi kullanabileceksiniz.

Önceki İçerikSamsung Klavye Durduruldu
Sonraki İçerikDisk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Nasıl Çözülür?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz