LG G2, G3 ve G4’e Format Atmak

1
2433
LG Electronics (PRNewsFoto/LG Electronics USA, Inc.)

LG firmasının iyi ve başarılı satış rakamlarına ulaştığı G serisi olan LG G2, G3 ve G4 Android işletim sistemine sahip olduğu için yazılımsal olarak zamanla birçok sorun karşımıza çıkabiliyor.Bunlarda uygulama ve oyun hataları,yavaşlamalar ve takılmalar olabiliyor.Bizde sizler için bu gibi sorunlarda neler yapılmalıdır yada sorunu ortadan kaldırmak için format atmak işlemi nasıl yapılır farklı bir değişle Hard Format nasıl atılır onu göreceğiz.Android işletim sistemi açık kaynaklı bir sistem olduğu için üreticiler kendilerine yada marka ve modelere özgü sorunlar ile karşılaşan kullanıcılar için çözümler sunmaktadır.

Eğer sizde LG G2, G3 ve G4 modellerinden birini kullanıyorsanız büyük ihtimal belirli bir süre sonra bazı aksaklıklar yaşabilirsiniz.Bu gibi aksaklıklardan sonra ise telefonunuzu sıfırlamak yani hard format atmalısınız.Bizde sizler için LG G2, G3 ve G4 modellerine nasıl format atılır yada format atmadan önce neler yapılmalıdır onları göreceğiz..

İşleme başlamadan önce mutlaka telefonunuzda bulunan bilgilerin bir yedeğini almalısınız ve şarj durumunuz en az yüzde 50 olmalıdır.

1-Fabrika ayarlarına sıfırlamanın en uygun yolu ise Ayarlar → Yedekle ve Sıfırla → Fabrika verilerine sıfırla demektir.Yani bu işlem ile telefonunuzun fabrika ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.

2-Diğer bir yöntem ise konumuzda olduğu gibi hard Format işlemidir.
-Telefonunuzu kapatınız
-Telefonunuz kapalı konumda iken arka tarafında bulunan Sesi Azalt tuşuna basılı tutarken Açma (Power) tuşuna basınız.
-Telefon açıldığında ise LG logosu gözüktüğünde Açma (Power) tuşundan parmağınızı çekmelisiniz.
-Parmağınızı çektikten sonra ise tekrar tekrar Açma (Power) tuşuna basmaya devam ediniz.
-Daha sonra ise ekrana FACTORY HARD RESET başlığı altında Erase all user data & restore default Settings çıkacaktır ve Ses Azaltma tuşu ile üzerine geliniz ve onaylayınız.
-Son işlem olarak da karşınıza çıkan soruda Sesi Azalt ile üzerine gelerek Açma tuşuna Yes işlemi ile devam ediniz.

Hard Reset LG G3 S (Beat,Vigor D722)

Bu işlemlerden sonra telefonunuz fabrika ayarlarına dönecektir.Yani telefonunuzda hiç bir bilgi kalmayacaktır.Aynı zamanda bu işlem ekran şifresi,desen kilidi gibi sorunlarınızı da ortadan kaldıracaktır.

İşleme başlamadan önce mutlaka telefonunuzda bulunan bilgilerin bir yedeğini almalısınız ve şarj durumunuz en az yüzde 50 olmalıdır.

Önceki İçerikAndroid’li Nokia C1 Göründü
Sonraki İçerikİzmir Büyükşehir Belediyesi Wizmir Projesi
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz