Kurban bayramında nereye gidilir

0
1115

Tatile çıkmak Ömrü uzatıyor , hayat kalitesini yükseltiyor . gelir adaleti sağlanmış gelişmiş toplumlarda tatile çıkmak bir lüks olmaktan çok uzakta , hayatın parçası ihtiyaç . Tatilden beklentiler heryıl değişiyor , tatilciler keyif almak ,eğlenmek , dinlenmek, yeni dostluklar kurmak , yeni yerler keşfetmek , yeni lezzetler tatmak istiyorlar ama yeryıl aynı şeyleri yaşamak ve görmek insan yapısına çok ters keşfetmek yenilik yapmak moda’da olduğu gibi tatil alışkanlıklarındada kendini gösteriyor , Tatil Trendleri nasıl gelişiyor 2010 tatil trendleri neler .

2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik kriz , alışkanlıklarımızı değiştirmeye çoktan başladı , işsiz kalma korkusu , gelirlerin hızla azalması tüketim alışkanlıklarımızıda değişmesine sebep oldu artık markete gittiğimizde fiyatları uzun uzun inceliyor bizde alışkanlık yaratmış olan bazı markaları ve ürünleri fiyatları bütcemize uymuyorsa almıyor daha uyugun fiyatlı ürünleri tercih ediyoruz .

Bu radan yola çıkarak tatil trendlerinin 2010 da nasıl gelişeceğini , hangi tatil yörelerinin öne cıkacağını tatil alışkanlıklarının nasıl değişime uğrayacağını bir tatil tüketicisi olarak sizlerle paylaşmak istiyorum .

2010′da çok pahalı oteller, gereksiz lüks abartılı dekorasyon, stress yaratan aşırı beton tatil bölgeleri ve oteller tatil tükecisinin pek fazla ilgisini çekmeyecek . milli parklar ve kamp alanları ön plana çıkacak . Ege , Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde bulunan onlarca milli park 2010 yılında kapılarını sonuna kadar doğa ile başbaşa tatil yapmak isteyen çevresini , doğayı ve dünyayı paylaştığımız canlıları tanımak isteyenleri tatilciler ile dolacak , şimdiden bir uyarıda bulunmak istiyorum gittiğiniz milli parklarda arkanızda bir çöplük brakarak ayrılmayın . öne çıkacak milli park ve kamp alanları .

Altındere Vadisi Milli Parkı : Trabzon ili Maçka ilçesi sınırlarında yer alan Altındere vedisi 1987 yılında milli park ilan edildi . Sümela manastırı , vadinin zengin bitki örtüsü ve jeomorfolojik yapısı milli parkın ana özelliğini maydana getiriyor. Bitki örtüsü Doğu Karadenizin eşsiz değerlerini içeriyor . yükseltiye göre değişen orman ve alpin örtüsü mevsimlerde sergiledikleri görünüm açısından en önemli estedik kaynağı , Altındere vadisindeki Meryem ana deresi bazı mevsimlerde yan derelerinde katılmasıyla büyüyor . milli park dağ yürüyüşü , Kampçılık , tırmanış gibi faliyetlere imkan sağlıyor .

Önceki İçerik2010 Kurban Bayrami Yurtdışı Turlari
Sonraki İçerikPES 2011 Türkçe Yama
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz