Kopenhag Nasıl Bir Şehir

0
812

Kopenhag Nasıl Bir Şehir?
İsmine oldukça aşina olduğumuz kuzey ülkelerinden biridir Kopenhag. Kendisini çevreleyen deniz ve içerisinden akan kanallarla her yönünden gezmemek için neden bulamayacağınız şehirlerden bir tanesidir. Vikingleri duymuşsunuzdur. İşte o tarihlerden de esinlenilerek bu şehrin eski bir Viking balıkçı köyü olduğu söylenir.  Ve sanırım buradan yola çıkarak, dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı söylenir. Ya da bir reklamdır bilinmez ama anketler var işin içinde. Ayrıca birkaç kere de yaşamak için en ideal şehirler listesinde yer almış Kopenhag.

Tatil Zamanınınız İçin Kafanızda Soru İşaretleri Varsa
Öncelikle bir kuzey ülkesi olduğundan çok ta sıcak bir şehir değildir. Kış aylarında soğuk olan bu yer, yaz aylarında ise üşütmeyecek bir havaya sahiptir. Yaz aylarında güneşin tepeden baktığı zamanlarda ortalama 20 derece ve ay gözüktüğü zamanlarda ise ortalama 12 derece civarında gezinir sıcaklık. Kış aylarında eksilere indiği için pek ideal bir tercih sayılmaz. Aynı şekilde bahar aylarında da yağışın bol olduğu zamanlar olduğundan 2 ila 15 derece arasında seyir eden bir havası vardır.

Ne Gerekir ve Nasıl Gidilir?
Vize gerekli tabi Schengen olanından. İstanbul’dan zahmet çekmeden aktarmasız uçuşlar mümkün. Hemen hemen 3 saat gibi bir sürede orada bulunabilirsiniz. Bu gün karar verip yarın bile yola çıkabilirsiniz. Yani haftanın her günü sefer bulunmaktadır.
Neler Yapılabilir?
Şehir çok büyük değil, üstelik sık sık sahillerle de karşılacağınızdan bisiklet kiralayabilirsiniz. Ya da metro ile de ulaşımınızı karşılayabilirsiniz. Bu şekilde birazdan sayacağımız önemli yerlere gidebilirsiniz.  Küçük Denizkızı Heykeli, Stroget, Tivoli Bahçeleri, Nyhavn Kanalı, Ulusal Müze, Blue Planet, Bakken, Amelienborg Sarayı, Christiana, Kronborg Kalesi, Rosenborg Kalesi, Rundetaarn gözlem kulesi gibi yerler siz indiğiniz andan itibaren sizleri bekliyor olacak.

Önceki İçerikCep Telefonu Kaskosu Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikBilgisayardaki Programları Otomatik Güncelleme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz