Kargo İşlem Süreci Nasıl İşler?

0
1575

Kargo İşlem Süreci Nasıl İşler
Kargo taşımacılığı günümüzde gerçekten güçlü bir role sahiptir. Kaynaklarımızı ya da satın alma işlemlerimizi gerçekleştirmek amacı ile ara rol oynayan kargo firmalarının nasıl bir yol üzerinden aktarım yapacağımızı anlatacağım.
Kargo diğer adı ile yük anlamına gelmektedir. Tanım içeriğinde tek parça ile 100kg olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra paket, koli gibi ufak eşyalarında içeriğine dahil olmasıdır. Kargo işlemi yapılması için gittiğimiz hizmette, şirkete kargoyu teslim ederken öncelikle TC kimlik numaranızı verirsiniz. Bunun yanı sıra ticari bir işlem yapmak istiyorsanız da vergi numarası verilmelidir. Göndereceğiniz paketin ne olduğuna dair yetkililere bilgi verilmelidir. Paketi gönderen kişinin ismi, iletişim numarası ve adresi alınmaktadır. Kargo paketlendiği süre içerisinde tartılır. Bu tartım işleminde belirlenen kilo hesabına göre de ücretlendirilirsiniz.

Tabi bu ücret durumu da her şirkete göre değişkenlik gösterecektir. Ardından size bir numara teslim edecekler. Bu numara takip numarası olup kargoyu teslim ettikten, adrese ulaşıncaya kadar takip edebileceğiniz bir sistemdir.Kargo elden çıktıktan sonra herhangi bir gönderen ya da alıcı tarafından bilgi değişikliği yapılamayacaktır. Bu yüzden en başta bilgileri doğru verdiğinizden emin olmalısınız.Kargoyu teslim ettiğiniz gün saat 12.00’dan önce ise o günkü kargoya teslim edilecektir. Ancak 12.00’dan sonra teslim ettiyseniz bir sonraki günün kargosu ile yola çıkmış olacaktır. Ürün teslimatlarının süresi ise 1-3 iş günü olarak tanımlanmaktadır.

Önceki İçerikB Sürücü Belgesi ile Kullanılabilen Motorsikletler
Sonraki İçerikMotor Yağlama Sistemi Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz