Motor Yağlama Sistemi Nedir

0
907

Motor Yağlama Sistemi Nedir
Araç motorunun çalışmasına ve sağlıklı bir şekilde işlev görmesi için çok önemli bir faktördür yağlama işlemi. Araç motorunun parçalarının hareketi sırasında gerçekleşen sürtünme, parçalar arası yıpranmalara ve fazla ısınmaya sebep olur. Bu durum bakımın düzenli yapılmaması ile gerçekleşir.
Motor yağlama işlemi, içten yanmalı sistemlerde oldukça önemlidir. Yukarıda da anlattığımız üzere bakımın az yapıldığı durumlarda gerçekleşebilecek problemler, makine yağının kullanılmadığında açık bir dille ifade edecek olursak araç hareket ettikten sonra 3-4 km gibi kısa bir mesafede motorunuzu kaybetme noktasına geleceğiniz anlamına gelir.

Yağmala sisteminin motor üzerinde belli başlı bilinen etkileri vardır. Bu etkileri sıralamaya çalışalım.
Sürtünme Miktarını Minimum Düzeye İndirger
En başta da söylediğimiz gibi, çalışan parçaların hareketi üzerine temas ettikçe belli bir sürtünme ortaya çıkacaktır. Özellikle dişli mekanizmalar için oldukça önem taşıyacak ve dişlilerin sürtünerek aşınmalarına engel olacaktır. En bilinen parçalar arasında ise krank milleri ve pistonlar yer almaktadır.

Motordan Gelen Sesi Minimize Eder
Bu başlıkta sürtünme ile alakalıdır. Sürtünme ne kadar az olursa motor parçalarından gelen seste o kadar az olacaktır.
Motorda Oluşan Isınmayı Düşürür
Parçaların birbiri ile etkileşimi, onların aralarında oluşan ısı katsayını artırmaya birebirdir. Yağmala işlemi bu etkiyi en aza indirir.
Motorun Daha Temiz Kalmasını Sağlar
Çalışan motorda oluşan ya da biriken kirleri temizler. Bu kirler yağ karterinde birikir. Düzenli değişim yapılmalıdır.

Önceki İçerikKargo İşlem Süreci Nasıl İşler?
Sonraki İçerik2017 Peugeot 308 1.6 HDi  Yakıt Tüketimi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz