2017 Peugeot 308 1.6 HDi  Yakıt Tüketimi

0
1135

2017 Peugeot 308 1.6 HDi  Yakıt Tüketimi
Son zamanlarda üst üste gelen zamlar ile birlikte sürücülerin de kontak kapatma noktasına gelmiş olması çok ta şaşırtıcı bir durum olmasa gerek. Bu nedenden ötürü artık orta halli kişilerin alacakları arabalarda yakıt ortalamasını göz ardı etmesi de pek beklenmeyecek bir durum olmaya başladı. Özellikle de son zamanlarda çevremizde gördüğümüz son model araçlarda bile şaşılacak derecede LPG kullanımına geçilmesi, bizlerin boşa düşünmediğini gösteren en iyi kanıt olarak gösterilebilir.

Her geçen yıl otomobil firmalarında günden güne yakıt bakımından iyileştirme çabaları yapılmaktadır. Bu başlıkta ise bugün bir Fransız otomobil markası olan Peugeot’un başarılı 2017 araçlarından 308 modeli üzerinden başlayacağız. Burada en göze çarpan ise otomatikleştirilmiş şanzımanın dizel motor ile birleşim hikayesinin yakıt ekonomisi üzerinde ne kadar etkili bir rol oynadığına bakacağız.

2017 modelli peugout’un, yola tutunma ve yeni geliştirilen teknik ve donanım özelliklerine göre üst düzey bir yapıya sahip olduğu söylenmektedir. Yola karşı iyi tutuş sergileyen bu modelin yüksek hızlardaki performansı etkili bir kontrollü sürüşe imkan vermektedir. Arabanın kibar ve arka bagaj hacminin de büyük olması araba sevenlerin olumlu görüşleri arasında.
Arabanın kısa ve uzun mesafelerdeki sürüşleri arasında ortalama 18 liralık bir yakıt tüketimi yaptığı söyleniyor. En düşük tespit edilen 100 km’de 4.7LT gibi makul bir sınır ile sürüş yapılabiliyor. Tabi bu durum ani iniş kalkışların olmadığı ve 100 km hızı geçmediği taktirde oluyor. Bu durumların içerisinde sıkı trafik ve diğer etkenleri de eklediğimizde ortalama 6.5 LT’yi buluyor.

Önceki İçerikMotor Yağlama Sistemi Nedir
Sonraki İçerikSandviç Panel Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz