Sandviç Panel Nedir

0
1711

Sandviç Panel Nedir
Halk dilindeki ilk karşılığı, dış cephe kaplaması ve kompozit çatı oluşumudur. Her gün teknoloji başta olmak üzere her alanda yenilikçi çalışmalar yapılıyor. Çatı ve cephe kaplama işlerinde de özellikle ısı yalıtımı kolay taşınabilirlik ve uzun ömürlülük ön planlara çıkıyor. Sandviç panel olarak adlandırılan bu yapı ise yukarıda saydığımız özelliklerin yanı sıra üstüne biraz da estetiklik katıyor yapılara.

Sandviç panel bildiğiniz kilit taşları gibi kenetlenebilir bir yapı ile monte edilebiliyor. İç malzemesi ise, poliüretan karışımından oluşuyor. Galvaniz sac olarak adlandırabileceğimiz ya da alüminyum olacak levhalar arasına bu karışım enjekte ediliyor. Bu şekilde hazır parçalar halinde üretiliyor. Levhaların dış boyamaları, Coil Coating teknolojisi ile yapılıyor. Bu teknoloji sıradan bir teknoloji olmayıp, dış cephenin dayanıklılığını üst noktaya getiriyor. Böylede doğal hava koşullarında olabildiğince uzun bir süre dayanıklılığını koruyarak korozyona kolay kolay davetiye çıkartmıyor.

Bu paneller daha çok ısı yalıtımı ile biliniyor olsa da ses yalıtımı gibi güzel bir özelliği de bulunmaktadır. Eskilerin yalıtım malzemeleri boya masrafları ya da korozyona çabuk maruz kalma seviyelerine bakıldığında bu sandviç sistemli yalıtımlar akla ve mantığa oldukça uygun ve yatkın bir hal alıyor. Kullanılan malzemelerin hafifliği ile de büyük bir bina ya da iş yerinin cephe ve çatı kaplama işi çok çok kısa bir zaman içerisinde yapılabiliyor. Ve zamandan da kazanç sağlanıyor.

Önceki İçerik2017 Peugeot 308 1.6 HDi  Yakıt Tüketimi
Sonraki İçerikYapay Zeka Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz