Yapay Zeka Nedir

0
1414

Yapay Zeka Nedir
Yapay zeka bir nevi insan potansiyelindeki zekanın makine teknolojisine aktarılmasıdır.  Bu aktarım ile de insanın günlük hayatına bir nevi kolaylık getirilmesi ve benzer rutin işlerin insan gücüne ihtiyaç duymadan gerçekleştirilmesi işlemidir.
Yapay zeka olayını halk arasında daha çok bilgisayar işlevleri üzerinden tanır ve biliriz. Bilgisayar üzerinde yapılan hesaplama işlemleri de dahil olmak üzere gerçekleştirilen programlarda bu fikirden ileri gelecek şekilde geliştirmeler yapılır. Ancak bilinmelidir ki yapay zekanın alanı bununla sınırlı olmayacak ve hayatımızın pek çok yerinde karşımıza çıkacaktır. Bu gün insansız hava araçları, saldırı ya da savunma sanayi ya da diğer makinalarda bu sistemin benzer uygulamaları kullanılmaktadır. Yani sadece robot adı altında düşünülmemelidir.

Tabi yapay zeka teknolojileri bizlerin daha çok ilgi duyduğu robotlar üzerinde bilinmektedir. Artık robotların da insanlar gibi hareket alanına sahip olması ve günlük hayatta insanın işini kolaylaştırması ve üzerine daha çok kar getirecek işler için öne sürüldüğü bilinmektedir. Bu durum şimdilik yapnızca basit şekilde insanın düşünce taklitlerini yerine getiriyor. Ancak bundan 50 yıl sonra bu robotların nasıl bir hal alacağını kimse bilemez. Hatta şimdiden sadece taklit üzerine geliştirilen robotların artık fikir üretebilme ve karşılıksız düşünebilme yeteneklerinin geliştirilmesi üzerine çalışılması, şimdinin bilim kurgu yapıtlarındaki robot savaşlarının zemininin de hazırlanıyor olmasına bir şahit olacağı sanırım kaçınılmaz gözüküyor.

Her ne kadar teknolojinin bu kadar ilerlemiş olduğu gözükse de, insan beyninin ve bazı davranışların tam olarak çözülememesi bunların yapay zekaya aktarımını güçleştirmektedir. İleriye doğru bu belirsizliğin ortadan kalkacağını da düşünürsek insan üstü bir robot teknolojisini ortaya çıkarmış olacağız. Ve işin enteresan boyutu düşünen bir robot teknolojisinin hakimiyetini gerçekten kurabilecek miyiz?

Önceki İçerikSandviç Panel Nedir
Sonraki İçerikTurkcell Mobil Ödeme Paycell Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz