Inverter Klima Nedir? Özellikleri Nelerdir?

0
1448

lg_blog_inverter_klima-e1352376362791

Inverter Klima Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Evinize veya işyerinize klima almaya karar verdiğiniz zaman klima kapasitesi maksimum ihtiyaç olabilecek şekilde belirlenir. Örneğin, bir odaya 10.000 Btu/h’lık bir klima konulmuş ise bir gün içerisinde 24 saat veya 1 yıl içerisinde her ay 10.000 Btu/h’lık kapasiteye ihtiyaç yoktur. İnverter teknolojisi kullanım ihtiyacına göre kompresör devrini otomatik olarak düzenlemektedir. Enerji artışını sadece gerekli olduğu hallerde sağlayarak gereksiz sarfiyatın önüne geçer, minimum ve maksimum aralıklarda çalışmasını sağlarlar.

Inverter Teknolojisinin Özellikleri:

Yıllık çalışma giderlerinde %30’ a varan tasarruf sağlar, enerji verimliliği üst seviyededir.

Inverter olmayan tipteki klima cihazları sadece sabit frekansta çalışır ve kapasitelerini değiştiremezler. Bununla birlikte, inverter klima cihazları çalıştırma anında ayarlanan oda sıcaklığına daha kısa sürede ulaşmak için kapasitelerini maksimize ederler. Ayarlanan oda sıcaklığına bir kez erişildikten sonra, kapasite azaltılır. Dahası, ayarlanan sıcaklığı sabit tutmak için genellikle ünite düşük kapasitede çalışır. Inverter klima cihazları düşük kapasitede çalıştıklarında en yüksek enerji verimliliğine sahiptir. Bu özellik yıllık çalışma giderlerinde %30’a varan tasarruf sağlar.

Oda sıcaklığında sıcaklık dalgalanmalarının giderilmesine imkân tanır.

Bir inverter klima cihazı, oda sıcaklığı düşük olduğu zaman maksimum kapasitede çalışır. Fakat, oda sıcaklığı ön ayar seviyesine ulaşır ulaşmaz, inverter kontrol herhangi bir değişikliğe göre kapasiteyi ayarlar. Bu daha az sıcaklık dalgalanması demektir ve bu sayede yüksek konfor sağlanır.

Inverter olmayan tipte klima cihazlarına kıyasla daha kısa sürede ısıtma/soğutma yaparak güçlü bir çalışma gösterir.

Inverter klima cihazları başlangıçta kapasitelerini maksimize ederler. Bu ayarlanan sıcaklığa daha çabuk erişebilmek için gerekli olan en yüksek kapasitenin olduğu zamandır. İlave olarak, inverter klima cihazlarının maksimum kapasitesi inverter olmayan tiplere göre daha yüksektir. Bu özellikler odanızı daha kısa zamanda ısıtıp/soğutmanızı sağlar.

Ayrıca kış ortamında yüksek verim sağlamaktadır. -15° de bile yüksek performans ile çalışabilir.

İhtiyaca göre hızını ve kapasitesini oranlayan Inverter klimalar kullanıcı müdahalesine gerek kalmadan ısı dengesini sağlıyor ve maksimum seviyede faydayı minimum enerji tüketimi ile gerçekleştiriyor. Bu özelliği sayesinde de hem tasarruf yapabilir hem de enerji sıkıntısı yaşanan dünyamıza karşı daha duyarlı bir hizmet almış oluyorsunuz.

Önceki İçerikRemote Call (Uzaktan Servis) Nedir
Sonraki İçerikLG Optimus Black Güncellemesi Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz