İddaa Bayi Nasıl Olunur?

1
1521

İddaa Bayi Nasıl Olunur?

Eğer bir iddaa bayiliği açmak istiyorsanız, Spor Toto’nun yapacağı kurada çıkmanız gerekmektedir. Yani biraz şansa ihtiyacınız var diyebiliriz. Çünkü, bu konuda gerekli tüm belgeleri de karşılasanız, Spor Toto’nun farklı il ve ilçelerde çektiği kuralarda çıkmanız gerekmektedir. Ancak bu şekilde bayilik açabilirsiniz.

Bayilik için gereken şartlar ve belgeler ise sırasıyla şu şekildedir. Türk vatandaşı olmak, ikincisi Fiil ehliyetine sahip olmak ve üçüncü sırada gelen de 26/9/2004 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayısına sahip Türk Ceza Kanunu’nun 53. Maddesi uyarınca, milli güvenliğe karşı uyarılar, devlet güvenliğine karşı işlenmiş suçlar (Affa uğranılsa bile), casusluk, rüşvet, zimmet, sahtecilik, irtikap, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, edimin ifasına fesat karıştırma, hileli iflas, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık gibi suçlardan mahkum olmamanız gerekmektedir.

Ayrıca, akıl hastalığına bağlı bir özür de bulunmamalıdır. Vergi dairesine kayıtlı olmak da, iddaa bayiliği açacaklar için gerekmektedir. Bir noktada sabit ikametgaha da sahip olmanız gereklidir.

  • Bayiliğe ait bir adet sabit telefon hattı ile cep telefonu numarası ve elektronik bir adet posta adresi gerekmektedir.
  • Bayi kuracaklar ayrıca, birinci derece yakınlarında bayi kurup, bu bayiliği iptal edilmişse, bayi kurma hakkına sahip olamamaktadır.

Tüm şartları karşılıyorsanız, bayilik için Spor Toto’nun çekeceği kuraya başvuru yapabiliyorsunuz. Yukarıda belirttiğimiz şartlar dışında ek şartlar da mevcuttur. Bunları bayilik kurasına başvurmadan öğrenmeniz gerekmektedir.

İddaa Bayiliği kuracak bireyler için katılım bedeli 250,00TL’dir. Bu bedel teşkilat başkanlığına ödenmelidir. İlgili tutarı ödedikten sonra, ödeme dekontu ile beraber başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Ayrıca şunu da bilmeniz gerekmektedir. Eğer kura sonucu size bayilik çıkmazsa ödediğiniz bu 250,00TL’lik tutar size geri iade edilmez. Bunu bilerek başvuru yapmanız gerekmektedir.

Diyelim ki, tüm şartları karşıladınız ve bayilik kurasını da kazandınız şimdi Teşkilatça gelen tebliğden sonra en geç 10 günlük süre dolmadan 13.000 USD tutarındaki hasılat teminatını teşkilatın sizi bilgilendireceği ya da resmi internet sitesinde yer alan banka hesap numarasına yatırmanız gerekmektedir. Ayrıca bazı ek ödemeler de mevcut olacaktır. Bunları da teşkilattan detaylı olarak öğrenmeniz gereklidir.

Önceki İçerikPansiyon Açmak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?
Sonraki İçerikInstagram Durduruldu Hatası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz