Pansiyon Açmak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

0
2184

Pansiyon Açmak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

Pansiyon açmak isteyenlere ilk tavsiyemiz,belirli bir birikiminiz varsa, bu işe girin yoksa da, bir şekilde biraz birikim yapın. Çünkü, hibe kredileri, banka kredileri vs. derken iş içinden çıkılmaz bir hale dönüyor. Bu yüzden ilk olarak bir sermaye birikimi ile bu işe adım atmanız, size vereceğimiz ilk tavsiyedir. Gerekli birikimi yaptınız, sıra geldi bölge seçimine.

Bölge olarak açacağınız pansiyon hangi grup insana hitap ediyor, bu sorunun cevabına uygun beldeleri incelemeniz gerekmekte. Örneğin, öğrencilerin konaklayacağı bir pansiyon açmak ise amacınız, üniversite şehirlerine, ya da üniversite yakını bölgelere ihtiyaç duyacaksınız. Asker yakını, eşleri için bir pansiyon işletmeciliği yapmak ise amacınız, komutanlıklar, askeri bölgeler yakınındaki yerleşim yerlerindeki pansiyon olarak kullanılabilinecek evleri mercek altına almanız gerekmektedir.

Gelelim ağırlıklı olarak pansiyon açmadaki gayeye. Genelde bu işletmeler, turizme yönelik oluyor. Sizin de böyle bir amacınız varsa, biraz tuzlu olmakla birlikte, sahil kesimi beldeleri inceleme altına almanızı öneriyoruz. Bir konaklama alanı kiralayacaksanız, en fazla turist yoğunluğuna sahip olduğu dönemde kiralayıp, pansiyon işletmeciliği yapmanız gerekmekte. Aksi takdirde, kiraya vereceğiniz para pansiyonun getirisinden fazla olabilir. Gelen turistlerin, uyrukları da önemli. Örneğin, Alman turistler, Ruslara göre bir nebze daha bonkör olabiliyor bu da sizin, Alman turistlerden daha fazla kazanmanız anlamına gelir.

Gelelim bu işi yapacakların ihtiyaç duyacakları belgelere. İlk olarak pansiyonu nerede açacaksanız, o yörenin bağlı olduğu belediyenin koyduğu bazı şartlar olabilir. Bunları öğrenmeniz, öncelik teşkil etmektedir. İkinci olarak, iş yeri açma bununla beraber, çalıştırma gibi ruhsatlara da sahip olmalı, bunlarda gerekli şartları karşılamalısınız. Tabi ki, böyle bir işletme için, kültür ve turizm bakanlığı onayı da şarttır. Ancak şu gerçekten söz etmek gerekli, her türlü şartı yerine de getirseniz, belediyenin onay vermesi asıl meseledir. Her şartı sağlayıp, onay alamamanız da mümkün. Üstelik, dava açsanız bile bu alanda dava süreci çok yavaş ilerliyor, belki 30 yılınıza mal olabilir. Bu yüzden, belediye onayı sizin için her şeyden önemli.

 

 

 

Önceki İçerikKaymakam Nasıl Olunur?
Sonraki İçerikİddaa Bayi Nasıl Olunur?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz