HGS Müşteri Hizmetleri Numarası

0
106

HGS Müşteri Hizmetleri Numarası
HGS, yani Hızlı Geçiş Sistemi, ülkemizde bulunan köprü gibi ücretli geçiş yerlerinde araçlar ile hızlı geçiş yapma imkanını kullanıcılarına sunmaktadır. Bu işlem PTT şubelerinden yapılabilir. Bir PTT şubesine giderek HGS kartı sahibi olabilirsiniz. HGS kartını almak için ruhsat ve kimlik göstermek yeterlidir. Bu belgelerle başvuru yapıldığı takdirde HGS kartı sahibi olunabilecektir. İçerisine bakiye yükleme yapılması durumunda ücretli geçiş noktalarında belemek zorunda kalınmadan hızlı ödeme yapılabilir.

Online İşlemler

Hızlı geçiş sistemi, kullanıcılarına online işlem yapma seçeneklerini de sunmaktadır. PTT’nin resmi web sitesi üzerinden bakiye sorgulama, yükleme, geçiş ihlali sorguları gibi işlemler rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Online işlemlerle de kolaylık sağlamayı başarabilen bu sistem, İstanbul gibi büyükşehirlerde birçok kullanıcı tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

Bu sistem, belli bir süreden sonra zorunlu kılınmıştır. Bu nedenle özellikle İstanbul’da bu kartın sahibi olmak zorunludur. Değilse köprü gibi ücretli geçiş yerlerinden geçiş yapıldığında kural ihlali yapılmış olur. Geçiş ihlali yapılan yerlerin durumu da yine online işlemler üzerinden sorgulanabilir.

Bu sistemin İstanbul’a getirilmesiyle beraber trafikteki yoğunluk da bir nebze önlenmiştir. Köprülere giren araçlar kameralar ile otomatik olarak incelenmektedir. Hızlı geçiş sistemi kaydı olmayan araçlara geçiş ihlali ile uyarıda bulunulmaktadır.

Bu sisteme sadece kart şeklinde sahip olunamayabilir. Diğer bir yöntem ise kart yerine araçların ön camına yapıştırılan etiketlerdir. Hızlı geçiş sisteminin bu yönü de kullanıcılara oldukça kolaylık sağlamaktadır. Bu etiketler sayesinde hızlı geçiş sistemi olan araçlar kolayca tanınmakta ve gerekli tutar bakiyesinden düşülmektedir.

HGS ile ilgili daha fazla bilgiye PTT web sitesinin hızlı geçiş sistemi için ayrılmış bölümünden ulaşabilirsiniz. Bu sayfada karşınıza sıkça çıkan sorunlara çözüm bulabileceğiniz gibi, iletişim kısmından çözüm bulamadığınız sorunlara da rahatlıkla çözüm bulabilirsiniz.

Müşteri Hizmetlerine Nasıl Ulaşırım?

Web sitesinden tüm detaylı işlemlere ulaşım sağlayabileceğinizden bahsetmiştik. Fakat çözülemeyecek bir sorun ile karşı karşıya kalmanız durumunda da arama yaparak gerekli bilgileri alabilir ve yapılması gerekenleri öğrenebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinden 0 850 460 60 60 veya 444 1 788 numaralı telefonlardan iş saatleri içerisinde bilgi alabilirsiniz.

Önceki İçerikTürk Telekom Hat Devir İşlemi – Hat Sahibi Değişikliği
Sonraki İçerikPTT Müşteri Hizmetleri Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz