Hemşire Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım

0
521

Hemşire Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım?
Dünyada sağlık sektörü asla ve asla bitmeyecek alanlardan bir tanesidir.  İnsan hayatı var olduğu sürece her zaman sağlık hizmetleri sağlanacak ve burada çalışan doktor, hemşire gibi personel de aynı ölçüde yer alacaktır. Her ne kadar sağlıklı ve dirençli bir bedene sahip olursak olalım hastalanmadığımız zaman yoktur. Özellikle yaşlılığa doğru giden yol ile daha da sağlık alanlarına doğru eğimimiz artacaktır. Hastanelerde her sene yüzlerce hasta yardıma ve bakıma muhtaç halde tedavi görmektedir. Onların tüm sağlık alanındaki ihtiyaçları doktorlardan sonra hemşireler tarafınca giderilir. Bu bakımdan hemşire olmak öncelikle sabır gerektiren bir meslektir. Sonuçta her zaman kendi yaş grubuyla ilgilenmez. Büyüğüyle küçüğüyle aynı zamanda ilgilenmeli ve bu işi bu yüzden severek yapmalıdır. Hiçbir zaman bıkmadan usanmadan mesleğinin gereğini yapmak için işi severek yapmak çok önemlidir.

Genel olarak hemşirelerde sahip olunması gereken bazı özellikler bulunur. Bu özellikler işinin gereği ve karşısına çıkacak olan problemlerle daha kolay baş edebilmesi için geçerlidir.

Hemşire olmak isteyenlerin,

  • Öncelikle insanları seven, sayan ve onlara yardım etmekten hoşlanan kişiler olmalıdır.
  • Duruma göre en iyi ve en hızlı kararları doğru şekilde alabilme yetisine sahip olmalı
  • Ekip çalışmasına her zaman yatkın olmalı ve dikkatin yanında soğukkanlılığını da koruyabilmeli
  • Sorumluluk alabilme yetisine sahip olabilmeli
  • Vücut olarak sağlıklı olmaları ve yapılacak her göreve karşı dayanıklı olmaları gerekmektedir.

Kişilerin hemşire olabilmeleri için iki farklı yol bulunmaktadır. Bu yollardan bir tanesi daha lise yıllarındayken sağlık meslek lisesine girmeleri ve buradan mezun olduktan sonra dgs ile 4 yıllık hemşire olma yoluna gidebilirsiniz. Ancak bu yol öteki seçeneğe göre biraz daha zordur. Çünkü alımlar konusunda sınırlı olmasından kaynaklanır. İkinci seçenek ise liseden sonraki YGS ve LYS sınavlarına girip yeterli başarıyı elde etmeniz olacaktır. Buradan öğrenim süresi 4 yıl olan hemşirelik fakültesini  kazanmalısınız. Bu fakülteyi bitirdikten sonra eğer alanınızda uzmanlaşmak isterseniz, ALES sınavlarına hazırlanmanız ve buradan da istenilen puanı elde ettikten sonra Yüksek Lisans Eğitimi almanız gerekiyor. Burada uzmanlık alanını siz belirliyorsunuz.

Önceki İçerikW95 Android TV Box İnceleme
Sonraki İçerikT.C. kimlik numarasından adres bulunabilir mi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz