Gom Playerda Alt Yazı Nasıl Kaydırılır?

0
2333

Gom Player Nedir
GOM Player (Gretech Online Movie Player), popüler ses ve görüntü çözücülerini kendi içerisinde barındıran ücretsiz bir video oynatıcıdır. GOM Player sisteminizde kuruluysa başka bir çözücü (codec) paketi yüklemenize gerek yoktur, eğer oynatamadığı bir video ile karşılaşırsa program içerisinden size bu paketi indirebilmeniz için yol gösterilmektedir.

GOM Player yazılımının en önemli özelliği her video dosyasını sorunsuz ve hızlı bir şekilde açabilmesidir. Henüz indirme işlemi tamamlanmamış video dosyalarını dahi indirildiği kadarıyla görüntüleyebilmenizi sağlamaktadır, bozuk video dosyalarını da oynatabilmektedir. DVD ve VCD disklerinizi oynatabilir, film ile aynı isimdeki altyazıları otomatik olarak gösterebilir.

Ekran görüntüsü yakalama, m3u, pls, asx gibi oynatma listelerini destekleme gibi ek özellikleri de barındırmaktadır. Son derece kolay bir kullanıma ve basit bir arayüze sahip GOM Player yazılımının en beğendiğimiz özelliklerinden biri de kablosuz fare ile kolaylıkla yönetebilmesidir.

gom-player-altyazi
Eğer altyazı ile video arasında bir senkron problemi yaşıyorsanız bunun için kullanacağınız şey klavyenizdedir.
Videoyu açın altyazısını gömün. Daha sonra ; ve . işaretleriyle altyazıyı senkrona uydurun.
; (noktalı virgül) tuşu : altyazıyı 0.5 saniye geriye çeker.
. (nokta) tuşu : altyazıyı 0.5 saniye ileriye çeker.
Eğer senkron ayarlandığı halde 1-2 dakika sonra tekrar senkron bozuluyorsa burada FPS sorunu var demektir. Yani Video FPS si ile Altyazı FPS si birbirine uymuyordur. Bu nedenle sürekli olarak kayma söz konusudur.

Önceki İçerikTürk Telekom TL Yüklemeler Gelmiyor- Geç Yükleniyor
Sonraki İçerikVestel Venus Telefonlarda Format Atma – Sıfırlama
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz