Vestel Venus Telefonlarda Format Atma – Sıfırlama

0
8774

Vestel Venus Telefonlarda Format Atma – Sıfırlama
Android işletim sistemini kullanan akıllı cihazların biride Vestel marka akıllı telefonlardır.Eğer telefonunuz ağırlaşırsa yada virüs bulaşması gibi bir durum olursa cihazınız için yapılması gereken işlem yazılım yükleme yada format atma işlemidir. Akıllı telefonunuzda her gün farklı uygulamalar yüklüyorsunuz yada kullanıyorsunuz.Bu uygulamalar zamanlar cihazınız için yazılımsal sorunlar çıkartabilir ve cihazınızda yazılımsal hatalar olabilir.Özellikle Google Play dışında yüklediğiniz uygulamalardan bulaşan virüsler ise cihazınızda bulunan bilgiler için büyük tehlike diyebiliriz.Bu gibi durumlar için ise yani yavaşalamalar,takılamalar,virüs bulaşması gibi durumlar için format atmak zorunda kalabilirsiniz.

Diğer bir durum ise kullanıcı hatalarından oluşan zorunlu işlemler.Bunlar desen yada ekran kilidinin hatalı girilmesi yada unutulması durumda yaşayabileceğiniz sorunlardır.Bizde bu konumuzda sizler için Vestel Venus nasıl format atılır yada format atmadan önce neler yapılması gerekiyor onları anlatacağız.

1-İlk olarak eğer cihazınızda virüs varsa ve format atmayı kafaya koyduysanız yapmanız gereken cihazda bulunan hesaplardan çıkış yapmanız gerekmektedir.Bunların en önemlisi Google hesabınızdır.Cihazın Ayarlar bölümünden Hesaplar bölümüne giriniz ve Google hesabınızı kapatınız yada hesabı kaldırınız.Eğer buradan hesabınızı kaldırmazsanız hard format sonrası cihazınızda sorun yaşabilirsiniz.

2-Bu işlemi yaptıktan sonra ise mümkünse cihazdaki bilgilerinizi yedekleyiniz.Yani rehber,resim,video vb bilgilerinizi mutlaka bi yere yedekleyiniz.Aksi halde herşey silinecektir.

3-Cihazın şarj durumunuda kontrol ediniz ve cihaza format atmak istiyorsanız şarj durumunun en az yüzde 50 olmasına dikkat ediniz.

Android cihazlarda 2 farklı format yöntemi vardır.Bunlardan birisi Ayarlar bölümünden yapılan format atma yöntemidir.Bu işlemi yapmak için aşağıdaki yöntemi deneyiniz..

Menü → Ayarlar → Kişisel bölümünden Yedekle ve sıfırla → Fabrika verilerine sıfırla → Telefonu sıfırla → Herşeyi Sil

Diğer Format Atma işlemi ise tuşlarla yapılan ve daha iyi bir format atma yöntemidir.Bu yöntem ile fabrika ayarlarınıza sıfırlama yapabilirsiniz.

vestel-venus-format-atmak

*Telefonunuzu kapatınız
*Venus telefonunuz kapalı konumda iken Sesi Yükselt tuşuna basılı tutarken Açma (Power) tuşlarına basılı tutunuz.
*Ekrana Android System Recovey ekranı gelene kadar tuşlara basmaya devam ediniz.
*Ekrana kısa süre sonra Recovery (Kurtarma) gelecektir.Sesi Azalt tuşu ile Wipe Data/Factory Reset‘i seçiniz ve Power tuşu ile onaylayınız.
*Yes’i seçip Açma (Power) tuşuna basınız.
*Son ekranda ise Reboot System Now‘ı seçiniz ve Power tuşu ile onaylayınız.
Bu işlem tüm Vestel Venüs modelindeki cihazların format atma işlemini tamamlamış olacaktır ve fabrika ayarlarına döndürecektir.

Önceki İçerikGom Playerda Alt Yazı Nasıl Kaydırılır?
Sonraki İçerikVayMobil Nasıl İptal Edilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz