Fethiye Saklıkent’e Nasıl Gidilir – Saklıkent Kanyonu Nerede

0
3156

Fethiye Saklıkent’e Nasıl Gidilir – Saklıkent Kanyonu Nerede
Kısa tatil turlarından bir olabilecek Saklıkent kanyonu doğa harikası Muğla Antalya’nın tam sınır kesiminde bulunmaktadır. Saklıkent Milli Park’ında bulunan bu kanyon her yıl yüzlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Her ne kadar yerli halk burayı piknik yapmak amaçlı kullanıyor olsa da bu kanyonu her haliyle keşfetmek isteyenlerin sayısı da azımsanacak kadar az değildir.bResmi olarak 1996 yılında koruma altına alınmış olan bu kanyon söylenilenlere göre çok istisnai bir keşfediliş hikayesine sahiptir. Bundan yaklaşık 15-16 sene öncesinde bir çobanın burayı keşfettiği söylenir. Hal o ki çok ta bilinen ve görülen bir yer olmamasından kaynaklı olsa gerek. Sonrasında buranın 49 yıllığına hükümetten kiralandığı aktarılır. Hatta şuan Saklıkent içerisinde bulunan cafe-restoranı işlettiği söylenmektedir.

Saklıkent Kanyonu devasa yüksekliği bulunan 2 dağ arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalara göre 200 metreyi bulan dağları olan 18 km de toplam uzunluğu bulunan bir kanyondur. İsmi kanyon olduğu gibi uzun olduğu kadar da dardır. Hatta yer yer 2 metreye kadar düşmektedir bu alan. Kanyona girişler bir tahta köprü sayesinde yapılmaktadır. Köprüler sayesinde görebileceğiniz güzelliklerin yanı sıra kanyon hakkında daha çok bilgiye sahip olmak ve orayı keşfetmek isterseniz buz gibi akan sudan karşı tarafa geçmelisiniz. Yalnız burada da dikkat edilmesi gereken bir durum var. Çünkü suyun güldür güldür akması sizin suya kapılmanıza neden olabilecektir. Bu yüzden olabildiğince dikkatli olmanız gerekmektedir. Girişte size bölgeyi tanıtan kişiler lastik ayakkabı almanızı tavsiye edebilirler. Almak istemiyor olsanız da kiralamanızı öneririz ki gezi sırasında pişman olmamanız için.

Saklıkent’e 2 farklı şekilde yolculuk edebilirsiniz. Eğer özel aracınız var ise Fethiye’den Kayadibi Köyü’ne doğru yola çıktığınızda yaklaşık 40 km sonra bölgeye ulaşabilirsiniz. Ama özel araç ile değil de toplu taşıma ile bu bölgeye gelmek isterseniz, Fethiye’de otogardan hareket etmekte olan Saklıkent Fethiye dolmuşları sayesinde bu alana ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Dolmuşlar ile yolculuğunuz yaklaşık 1 saat sürmektedir. Bunun yanında araç kiralama seçenekleri var olduğu gibi turlara katılarak ta buralara gelebilirsiniz.

Önceki İçerikKobi Nedir
Sonraki İçerikTürk Telekom Faturalı Hat Tarife Değişikliği
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz