Eşsiz Güzelliği ile Göcek

0
1271

Eşsiz güzelliği ve doğallığı ile Göcek, küçük olmasına rağmen birçok özelliği bünyesinde barındırması ile her yıl tercih edilirliğini artırıyor. Özellikle Göcek plajları, mavi denizin sıcaklığını ve bölgenin yeşilinin dinginliğini bir arada hissedebileceğiniz huzurlu bir yer. Kışın yorucu temposundan biraz olsun sıyrılmak ve stresinizi atmak istiyorsanız hiç düşünmeden yola koyulmalısınız. Göcek, rahatlamak için seçtiğiniz en ideal yer olacaktır.

Bölgeye ulaşım için havayolu ya da karayolunu tercih edebilirsiniz. Otobüs yolculuğu ile Göcek’e gelecekseniz öncelikle Fethiye’ye gelmelisiniz. Buradan tekrar otobüs yardımı ile Göcek’e ulaşabilirsiniz. Havayolu ile bölgeye gelmek isterseniz, Dalaman Havaalanı’nda inip yaklaşık 20 dakikalık mesafe yol aldıktan sonra Göcek’e gelmiş olacaksınız. Özellikle havaların ısındığı yaz aylarında sürekli uçuşlar sayesinde İstanbul’dan istediğiniz zaman buraya kolayca gelebilirsiniz. Fakat kendi aracını ile seyahat etmeyi seviyorsanız o zaman yol bilgilerini iyi öğrenmeniz gerekiyor. Muğla üzerinden Göcek’e ulaşmak için yaklaşık 90 kilometre yol aldıktan sonra bir buçuk saatte bu bölgede olabilmeniz mümkün. İzmir’den Göcek’e kendi aracınız ile gelmek isterseniz 310 kilometrelik yolunuz var, bu da yaklaşık olarak dört saat on beş dakika demek. Eğer İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden gelmek istiyorsanız yolunuz biraz uzayacak ve 12 ile 9 saat süren yolculuğun ardından buraya ulaşabileceksiniz. Antalya üzerinden Göcek’e kendi aracınızla ulaşım 225 kilometre olmak üzere üç saate yakın süren bir yolculuk ile bu şekilde eşsiz doğa harikası Göcek’e gelerek iyi bir tatil yapabilirsiniz. 



Bunlara ek olarak deniz yolu ulaşımı ile Göcek’e ulaşmak daha da eğlenceli olabilir. Hatta mümkünse deniz yolunu tercih edin. Böylece bölgenin manzarasını ve büyüleyici denizini yakından keşfedebilirsiniz. Göcek, bünyesinde dört marina barındırmaktadır. Bu da deniz tutkunları için oldukça keyif verici bir durum. Deniz yolu ile gelecekseniz Port Göcek, Clup Marina ve Skopea Marinası’nı tercih edebilirsiniz. Liman olarak büyük kapasiteye sahip olan bölge sağladığı kolay ulaşım ile tatilcilerin tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Göcek’in limanlarından deniz taşımacılığı ve tekne turları ile bölgenin her yerine ulaşabilmeniz mümkün. Havadan, karadan ve denizden sağladığı hızlı ulaşımı ile Göcek, tatilinizi geçirmek için seçeceğiniz ideal bölgelerden biri. 

 Göcek’e ulaştıktan sonra ilk olarak bölgenin adalarını gezebilirsiniz. 12 Adalar olarak bilinen Göcek adaları oldukça hoş ve doğal güzelliğe sahiptir. Eğer bir saat daha yol alırım derseniz, size Dalyan’ı ziyaret etmenizi öneririm. Burada alışveriş yapmak için birçok dükkanı gezebilir ve bölgenin sessizliği içinde kendini gösteren caretta caretta kaplumbağalarını izleyebilirsiniz. Ve bölgenin en ünlü koyu olan Günlüklü Koyu’nu görmeden buradan ayrılmayın. Burası altın kumlu plajı ile gerçekten büyüleyici bir yer. 



Tatilinizi yaparken bir yandan da tarihle iç içe olmak istiyorsanız Göcek’te ve civarında yer alan antik müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Burada Likya Uygarlığı gibi birbirinden farklı medeniyetlerin kalıntılarına rastlayacaksınız. Yatlara sığınma yeri, çoğu turistin tercihi, uzun yıllara dayanan geçmişi ve güzelliği ile Göcek görülmeye değer bölgeler arasında.Göcek’e gelmişken bölgenin lezzetlerini de tatmalısınız. Burada genel olarak meze ve balık çeşitleri yoğunlukta. Bunun için oldukça lüks ve lezzetli sunumlara sahip restoranlar yer alıyor. Balık sevmeyenler için yine kebap çeşitleri ve pide, pizza gibi hamur işinde iyi olan mekanlar da mevcut. Göcek’te gençlere hitap eden birçok eğlence yeri de bulunmakta. Geç saatlere kadar açık olan alkollü işletmeler eğlenebileceğiniz güzel yerler arasında. Bunun yanında bölgede düzenlenen çeşitli yaz aktivitelerine de katılabilir, tatilinizi renklendirebilirsiniz.

Önceki İçerikAradığınız Numara Şu Anda Çağrı Kabul Etmemektedir Hatası
Sonraki İçerikTurkcell Kontörlü Hat Üzerinden Taksitli Cihaz Almak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz