Turkcell Kontörlü Hat Üzerinden Taksitli Cihaz Almak

0
5185

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda kredi kartı üzerinden taksitli cihaz satın alma işlemi kapanmıştı ve akıllı telefon kullanıcıları yada yeni bir akıllı telefon satın almak isteyenler kullandığı operatör üzerinden cihaz satın alabildiler.Yani Turkcell yada farklı bir operatör kullanıyorsanız 12-24-36 ay taksitle cihaz satın alabiliyorsunuz.Taksitli olarak satın almak gayet mantıklı ama fazlasıyla bir ücret binmesi kullanıcıyı biraz tedirgin edebiliyor diyebiliriz.Turkcell hat sahibiyseniz hat üzerinden cihaz satın almak istiyorsanız bu işlemi faturalı hat üzerinden yapabiliyordunuz.Yeni bir sistem üzerinden ise bu işlem biraz daha değişti ve Kontörlü Hat Üzerinden de cihaz sorgusu yapabiliyorsunuz ve faturalı hata geçerek taksitli cihaz satın alabiliyorsunuz.

Peki Kontörlü Hat Üzerinden Taksitli Cihaz Nasıl Alınır?
İlk olarak size en yakın Turkcell bayisine gitmelisiniz.Daha sonra ise hat sizin üzerinize ise kimlik bilgilerinizi vererek sorgulama işlemi için yapılması gerekenleri yapıyorsunuz.

Buradaki sizin için findeks raporu hazırlanıyor ve kredi miktarı olarak bir kredi belirleniyor.Yani örnek verecek olursak findeks raporunda 1500 Puan çıkarsa faturalı hatta geçerek o puana ait cihazlardan birini taksitli olarak satın alabiliyorsunuz.Tabi findeks kredi raporunu daha yüksek çıkarsa yüksek model cihazlarıda satın alabiliyorsunuz..Eğer bankalardan sorunlarınız varsa yada ödemeleriniz gecikiyorsa findeks kredi sorunları karşınıza çıkabilir ve kredi notunu düşük çıkacaktır.

Turkcell Findeks Raporu Nasıl Öğrenilir
Kredi notunu öğrenmek isteyen Turkcell’lilerin tek yapması gereken, TC Kimlik numarasını ve doğum yılını aralarında boşluk bırakarak 1122 ‘ye sms göndermek. Bu bilgiler doğrultusunda bir önceki kredi notu, mevcut kredi notunuzu ve kredi notu seviyenizi (Yüksek Kredi notu, ortalama kredi notu düşük-kötü kredi notu.) sms olarak kullanıcıya ulaşacaktır. Kredi Notunun kaç olması gerektiği ile ilgili detaylı bilgiyi Findeks Kredi Notu Kaç Olmalı? başlıklı yazımızda bulabilirsiniz. Kişinin cep telefonu numarası ve tc kimlik numaralarını eşleştirerek gerçekleştirilerin kredi notu sorgulama işlemi ise 9 TL olarak ücretlendirilmektedir.

Önceki İçerikEşsiz Güzelliği ile Göcek
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J7’de Radyo Var mı?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz