En Çok Kullanılan WordPress Eklentileri

0
1310

En çok kullanılan wordpress eklentileri
Dünyada en çok kullanılan blog sisteminin wordpress olduğunu blog işiyle uğraşanlara bilir.Yani açık kaynak kodu olması ve hızlı bir şekilde düzenebilmesi ve geliştirilmesi nedeniyle kullanıcılar için kolaylık sağlamaktadır.
Açık kaynak olması nedeniyle geliştiriciler tarafındanda hergün eklentiler sayesinde farklı özellikler eklenebilir duruma gelmiştir.Bu eklentiler sayesinde isteseniz hızlandırma ve performans,istersenizde arama motorlarında hızlı bir şekilde yükselme sağlayabilirsiniz.

1-Akismet
Heralde wordpress sitelerimizi kurduğumuzda ilk olarak kurduğumuz eklentilerden biridir.Sitemize gelen spamları engelleyen bir eklentidir.Son zamanlarda sitelerimize gelen rahatsız edici spam saldırıları sürekli güncellenen bir eklentidir.API key girerek aktif edilen eklenti ile wordpress eklentiler bölümünden kurulum yaparak eklentiyi kullanabilirsiniz.

2-All in One Seo
Wordpress alt yapısı geliştirilebilirlik açısından çok esnek olduğu için ince detay ve ayrıntılar için bu eklentiye ihtiyacınız olacaktır.Site içi seo konusunda gerekli ayarları yaptıktan sonra sitenizin arama motorlarında ilk sıralara gelmesi daha rahat ve kolay olacaktır.

3-Google XML Sitemap
Eklenti olmadan bu işlemi yaparsak biraz zaman kaybetmiş olacabiliriz.Yani Google Webmaster tools ile yapmaya başlarsak tek tek uğraşmak gerekecek.Wordpress bu eklentisi sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde sitemap oluşturabilir ve siteinizin daha hızlı index almasını sağlayabilirsiniz.Eklentiyi eklentiler bölümünden aktif ederek normal ayarları ile işlemi tamamlayabilirsiniz.

4-Better WP Security
Bu eklenti ile sisteminizdeki tüm güvenlik açıklarınız tespit edip kapatmaya çalışan bir eklentidir.9 dil desteği ile kullanıma sunulan bu eklentide Türkçe dil desteğide bulunmaktadır.Wordpress veritabanı tablolarının ön eklerini değiştirip erişimi engellemeye çalışır..

5-WordPress SEO by Yoast
Wordpress bildiğiniz seo açısından cms sistemlerinin en iyisi olarak bilinmektedir.Seo için eklentileri ile sitenizi ilk sıralara çıkarmanız daha kolay olacaktır.Tabi dediğimiz gibi eklentilerle olacak bir durumdur.Özellikle WordPress SEO by Yoast eklentisi ile sitenizi daha iyi optize ederek daha fazla kullanıcı gelmesini sağlayabilirsiniz.

6-W3 Total Cache
Sitenin sayfalarının ve sitenin daha rahat,hızlı bir şekilde gezilebilmesi için W3 Total Cache yada benzeri eklentilere ihtiyaç vardır.Bu eklenti ile gezilen sayfaları önbelleğe alarak sunucudaki yükü azaltarak sitenin daha hızlı açılmasınız sağlar.

Önceki İçerikAshampoo WinOptimize Çerezleri Temizlemek
Sonraki İçerikİnstagram’da Yorum Nasıl Silinir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz