Dalyan Yol Tarifi – Dalyan’a Nasıl Gidilir

0
5613

Dalyan, Muğla ilinin Ortaca ilçesine bağlı bir ilçemizdir.Köyceğiz Gölü dalyanı olarak adlandırılır ama kısaca Dalyan olarak adlandırılır (Türkiye genelinde, kısaca Dalyan denir)…Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren ana kanal üzerinde bulunur. Dalyan kanalının denize ulaştığı yer olan İztuzu plajı deniz kaplumbağaları olan Caretta Caretta‘ların yumurtalarını bıraktıkları kumsallardan biridir. Kaunos antik kenti de Dalyan’dadır. Beldenin 8.000 dolayında nüfusu vardır. Pek çok ünlü turizm merkezine yakın olmasına rağmen turistik açıdan nispeten daha az gelişmiştir. Bunun sebebi, Dalyan‘ın ana yoldan 12 km içeride bulunmasıdır. Adından anlaşılabileceği gibi geçmişte Dalyan’ın önemli geliri balıkçılıktı, pamukçuluk ikinci sırada yer alıyordu. Günümüzde en önemli iktisadi faaliyet turizmdir. Dalyan’da 100’ün üzerinde konaklama yeri, 20’nin üzerinde lokanta, birçok seyahat acentesi ve alışveriş yerleri bulunur.

Dalyan’a Fethiye, ya da Muğla veya Marmaris yönünden ulaşabiliyor. Fethiye yönünden, Ortaca üzerinden kolayca Dalyan’a gidebilirsiniz.
‘İzmir’-Muğla karayolunu kullanarak, Sakar Geçidi’nden ‘Gökova”ya indikten sonra Ortaca’ya ulaşabilirsiniz. Ortaca’dan sonra Dalyan 12 kilometre mesafede.

Muğla Dalyan arası yaklaşık 78 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
İstanbul Dalyan arası yaklaşık 825 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 12 saat kadar sürmektedir.
İzmir Dalyan arası yaklaşık 295 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat kadar sürmektedir.
Denizli Dalyan arası yaklaşık 185 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat kadar sürmektedir.

Eskişehir Dalyan arası yaklaşık 545 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 8 saat kadar sürmektedir.
Kocaeli Dalyan arası yaklaşık 735 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 10 saat kadar sürmektedir.
Dalyan tatilinize ne kadar mesafede olduğunuzu görmek için aşağıdaki harita uygulamasını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken çok basit. Dalyan için nereden yola çıkacağınızı “hareket noktası” alanına yazın ve sonra “yol tarifi al” butonuna tıklayın.

Önceki İçerikSamsung Galaxy J7 Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır
Sonraki İçerikMuğla – Fethiye – Ölüdeniz
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz