CD/DVD Yazdırma Programı BurnAware

0
4366

BurnAware-cd-dvd-yazdirma-programi
Bilgisayarınızdaki verileri ve bilgilerinizi yedeklemek için yada taşımak için Cd ve Dvd lere yazdırmak yada farklı taşıma araçları ile işlem yapmak gerekmetedir.Bu gibi durumlar için sadece CD yada DVD olması bize yetmiyor aynı zamanda Cd ve Dvd yazdırma programıda gerekmektedir.Bu işlem için ise ücretsiz bir yazılım olan BurnAware programını tavsiye edebiliriz.BurnAware programı hem ücretsiz hemde bir çok sistemi destekleyen kullanımı kolay bir programdır.

Program sadece CD/DVD değil birçok sistemi desteklediği için kullanışlı bir programdır diyebiliriz.Programda Blu-Ray,DVD-Video,Kalıp yazdırma gibi birçok seçenek bulunmaktadır.Dediğimiz gibi basit bir kullanımı olduğu için sadece kopyalamak değil aynı zamanda kalıp dosyalarıda oluşturabilirsiniz.CD/DVD nizin kalıplarını iso formatında bilgisayarınıza kopyalayabilir ve istediğiniz zaman CD/DVD’ye çekebilirsiniz.

Peki BurnAware programı nasıl kullanılır onu görelim..
Program arayüzünde herşey görülmektedir.Sadece siz yapmak istediğiniz işlemi seçiyorsunuz ve işleme başlıyorsunuz.Örnek olarak biz aşağıda bulunan resimde sizin için birkaç bölümü anlatacağınız.

burnaware-cd-kopyalama-programi
Blu-Ray Disc : Buradan Blu-Ray disklerinizi yazdırabiklirsiniz.Eğer Blu-Ray kullanıyorsanız 
Blu-Ray Nedir : Bu yeni format özellikle yeni nesil yüksek çözünürlüklü (HD) videoların tek bir diskte saklanabilmesinde yardımcı olurken aynı zamanda çok büyük miktarda veri depolamaya da yardımcı oluyor. Tek tabakalı bir Blu-ray disk 25 GB’lık kapasitesi ile iki saatten fazla HDTV kalitesinde görüntü veya onüç saat civarında standart çözünürlüklü görüntü saklayabiliyor. çift tabakalı biçimi ise 50 GBveri depolama kapasitesine sahip.
Make ISO : Bu bölümden istediğiniz gibi DVD-CD lerinizin imajlarını alabilir ve ios formatında bilgisayarınıza kayıt edebilirsiniz.Daha sonra ise bu iso uzantılı dosyaları tekrar programı kullanarak DVD-CD olarak yazdırabilirsiniz.

Copy Disc : Bu bölümde ile istediğiniz gibi CD ‘den CD’ye aktarım yapabilir yani kopyalama istersenide DVD’den DVD’ye yazdırma işlemini yapabilirsiniz.

iso-nasil-yapilir
Yukarıdaki görselde ise CD yada DVD mizin iso olarak yani kalıp olarak bilgisayara kayıt edeceği ekranı görüyorsunuz.Yukadaki yazdırma hızınız yada hangi DVD yada CD sürücüyü kullanıyorsanız seçiminizi yapıyorsunuz ve işleminize başlıyorsunuz.

download-buttton

Önceki İçerikWordPress Kuramıyorum
Sonraki İçerikBrezilya’da WhatsApp Yasaklandı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz